Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα για αποζημίωση παραγωγών Τυμπακίου
Αίτημα για την αποζημίωση των παραγωγών Τυμπακίου για τις ζημιές που υπέστησαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τον Νοέμβριο του 2019, κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης κατόπιν συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλη Ορφανουδάκη.
Το αίτημα για αποζημίωση αφορά συνολικά 30 παραγωγούς και 91 στρέμματα θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές από τις καιρικές συνθήκες.
Στην επιστολή τονίζεται «η αναγκαιότητα καταβολής αποζημίωσης ειδικά στη σημερινή συγκυρία, καθώς η πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη προκαλεί ένα επιπλέον πλήγμα στους παραγωγούς Τυμπακίου και απειλεί την ίδια την οικονομική και παραγωγική τους βιωσιμότητα».
Σημειώνεται ακόμη, ότι, «η άμεση καταβολή αποζημίωσης θα διασώσει σε ένα βαθμό την παραγωγή εντός της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου, αλλά κυρίως θα διασφαλίσει τη δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητά τους, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο όπου απειλείται βάσιμα η επισιτιστική επάρκεια της χώρας μας».
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
