Ιεράπετρα: Αγανακτούν οι αγρότες για καυτά ζητήματα – Τι συζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση
αγαπημένα σου στη Google
Γενική Συνέλευση – συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2024 από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, στην Ιεράπετρα.
Τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής Ιεράπετρας - Μακρύ Γιαλού αναδείχτηκαν έντονα και εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αγανάκτηση σε ζητήματα όπως : εργάτες γης, Ενιαία Διαχείριση Υδάτων Κρήτης, κόστος παραγωγής, Μεταφορικό Ισοδύναμο κ.α.
Για το θέμα των εργατών γης είναι ξεκάθαρο για εμάς πλέον που βιώνουνε καθημερινά αυτή την κατάσταση, ότι είναι θέμα στρατηγικής επιλογής και στόχευσης από την Κυβέρνηση, να συντηρείται αυτό το πρόβλημα σε αυτή την ένταση και σε αυτό το βαθμό τα τελευταία 3 χρόνια. Όχι μόνο δεν υπάρχει βούληση για να λυθεί, αλλά το ακριβώς αντίθετο καθώς δημιουργούνται συνεχώς εμπόδια για να μην εφαρμοστεί ορθά και έγκαιρα η ελληνική νομοθεσία.
Για το ζήτημα της Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων Κρήτης εκφράζουμε την αντίθεση μας σε αυτό εγχείρημα καθώς με τα ισχύοντα δεδομένα, θεωρούμε ότι το θολό τοπίο που σκοπίμως υπάρχει για αυτό το θέμα, δεν είναι είναι τυχαίο και σίγουρα θα βρεθούμε μπροστά δυσάρεστες εξελίξεις.
Επίσης το Μεταφορικό Ισοδύναμου είναι ένα θέμα που έχει εξελιχθεί σε μέγα σκάνδαλο. Τα χρήματα που προϋπολογιζόταν για αυτό το Μέτρο (ώστε να ενισχυθεί η νησιωτική οικονομία) έχουν κατευθυνθεί για άλλους σκοπούς με αποτέλεσμα να οι δικαιούχοι να είναι απλήρωτοι από το 2022
Για πολλά άλλα θέματα έγινε επίσης ενημέρωση, οπού και θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις για το καθένα από αυτά ξεχωριστά.
-
01 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Θα μοιράσει 6,2 εκατομμύρια την Πέμπτη -
02 Σεπτεμβριου 2026, 23:06Κρήτη: Δείπνο Ανδρουλάκη σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ψυχρό -
02 Σεπτεμβριου 2026, 08:20Ηράκλειο: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 67χρονου σέρφερ- Συνεχίζονται οι έρευνες -
01 Σεπτεμβριου 2026, 12:15Απόστολος Ραυτόπουλος: Μετεξεταστέες οι εθνικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια! (podcast) -
02 Σεπτεμβριου 2026, 07:17Σοφία Καλαμαντή: Το «κόμμα Σαμαρά» συνιστά κίνδυνο για τη συσπείρωση της ΝΔ! (podcast) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 12:07Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τη φρίκη στην Κυψέλη: Περίπου εννέα μηνών το νεκρό βρέφος – «Κλειδί» οι καταθέσεις των παιδιών
