Έλεγχος Αποκλίσεων: Συγγνώμη αλλά δεν θα μπορέσουμε, φτάνει πια

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ και η Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μας ζητούν να κάνουμε έλεγχο των αποκλίσεων μέχρι το τέλος του έτους.
Δηλαδή τώρα που τελειώνει το 2022 και μπαίνει το 2023 να ελέγξουμε το 2021. Αυτό από μόνο του αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και διασυρμό της χώρας.
Αν δεχτούμε να το κάνουμε αξιότιμοι κύριοι, είναι όλες οι εταιρείες έτοιμες;
Οι μεγάλες εταιρείες λένε ότι είναι έτοιμες, οι μικρές είναι ; Για ποιο έλεγχο των αποκλίσεων μιλάτε; Αλλά έστω ότι βρίσκουμε τον χρόνο (που δεν τον έχουμε) για να κάνουμε τον Έλεγχο Αποκλίσεων.
Αυτό που πρέπει να συμβεί στην πραγματικότητα είναι ότι θα πρέπει να υποβάλουμε ξανά δηλώσεις να δημοσιεύσουμε ξανά οικονομικές καταστάσεις. Αυτό θέλετε;
Μάλλον κάτι δεν έχετε κατανοήσει, ότι έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό τις δυνάμεις μας και ότι παίζετε συνεχώς με τα νεύρα μας δοκιμάζοντας τις αντοχές μας.
Μας ζητάτε επειδή εσείς είστε ανεπαρκείς να εκτεθούμε ακόμα μια φορά στους πελάτες μας. Αυτό δεν το δεχόμαστε, εάν κάποιος πρέπει να εκτεθεί αυτοί είστε εσείς με την ανεπάρκεια σας.
Αν πριν θέσετε σε χρήση το νέο πρόγραμμα , είχατε ελέγξει αν δουλεύουν οι εφαρμογές, αν ακούγατε την άποψη όλων των συνάδελφων τότε δεν θα το είχατε βάλει σε εφαρμογή και δεν θα είχατε ταλαιπωρήσει όλους εμάς αλλά και τις επιχειρήσεις.
Οι νέες εφαρμογές πρέπει να μπαίνουν σε λειτουργία αφού αποδεδειγμένα μπορούν να λειτουργήσουν.
Κύριοι της ΑΑΔΕ και του αρμοδίου Υπουργείου βάλατε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που δεν ήταν έτοιμο και στηριχτήκατε στις πλάτες των λογιστών των επιχειρήσεων, για να το θέσετε σε εφαρμογή.
Ακούσατε την άποψη όλων αυτών που δεν έχουν καλή σχέση με την εργασία, είναι οι συνήθεις παρατρεχάμενοι των υπουργείων και όλως τυχαία ταυτίζονται με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων πληροφορικής .
Η φωνή όλων αυτών δεν απηχεί όμως την άποψη των συνάδελφων μας.
Μη μας εμπαίζετε άλλο.
Το 2023 δείτε πως μπορεί να λειτουργήσουν τα προγράμματα ως προς τα έσοδα μόνο , δείτε πως οι ταμειακές μηχανές μπορούν να συνδεθούν με το my data και σταματήσετε να μας πιέζετε άλλο ζητώντας ανέφικτα πράγματα.
Έλεγχο Αποκλίσεων για το 2021 δεν θα κάνουμε, πολύ απλά γιατί δεν μπορούμε να τον κάνουμε. Δεχτείτε το για να προχωρήσουμε παρακάτω.
* Ο Παναγιώτης Αλεβιζάκης είναι Μέλος της ΚΔ του Ο.Ε.Ε. - Eκ/πος Α.ΚΙ.Ο.Ε.
*Σημείωση: Οι απόψεις των αρθρογράφων αποτελούν προσωπικές θέσεις και δεν αποτελούν τυχόν θέσεις του newshub.gr
-
16 Απριλιου 2025, 12:30Η επόμενη μέρα στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου-Η δύσκολη εκλογή Μητροπολίτη και οι παράγοντες που θα την κρίνουν
-
16 Απριλιου 2025, 12:20Δ. Μινώα Πεδιάδας: Η αστυνομική έρευνα στο μαντρί 46χρονου έφερε στο φως σωρεία παραβάσεων
-
17 Απριλιου 2025, 07:11Γιώργος Σισαμάκης: Γίνεται πράξη ένα όνειρο δεκαετιών για τους Ηρακλειώτες (Βίντεο)
-
16 Απριλιου 2025, 13:50Ένωση Δημάρχων Κρήτης: Στόχος ο ενιαίος ΒΟΑΚ από Σητεία μέχρι Κίσαμο-Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ταχιάου
-
17 Απριλιου 2025, 07:06Πάνω από 10 δισ. ευρώ πληρώνει η Ελλάδα για εισαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων – Ο Π. Ιερωνυμάκης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη!
-
16 Απριλιου 2025, 17:05Δώρο του Πάσχα: Μέχρι σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα οι εργοδότες υποχρεούνται να το βάλουν