Η Κουρδία πληροί όλα τα κριτήρια για την ένταξη
αγαπημένα σου στη Google
Ο Πόντος, η Τραπεζούντα είναι Πατρόπολις- Μητρόπολις της Ευρώπης
Ξενοφώντειος Διάλογος στην Αττική
Οι Πασάδες της Άγκυρας, ο Ακάρ, ο Περιντζέκ, ο Μπαχτσελί θέλουν να πάνε στην Εργκενεκόν, στην Ασία. Κάπου κοντά στους Ουιγκιούρ νομίζω ότι βρίσκεται . Φυσικό είναι. Θέλουν να επιστρέψουν στους τόπους τους, στα σπίτια τους. Go Home. Νομίζω στην τεχνητή γλώσσα τους έχουν μια ευχή. Γκιουλέ – Γκιουλέ. “Με το καλό”. Η θέση όμως της ΚΟΥΡΔΙΑΣ, των Καρδούσιων του Ξενοφώντα του Αθηναίου είναι στην Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πληροί πλήρως όλα τα κριτήρια για την ένταξη. Μια εικόνα πολιτισμένη. Πολιτισμένων Ιστορικών υποκειμένων. Οι φωτογραφίες μου με τον Οτσαλάν και τον Ντεμιρτάς είναι αποκαλυπτικές αυτού του Πολιτισμού, της Δημοκρατικότητας. Η Κουρδία σήμερα αντιπροσωπεύει πολλά.
Στο “Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα – Το Τουρκικό Πρόβλημα – Η Ανθρωπιστική Ελλάδα”. Κρατήστε το εξής. Είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες ενός ιστορικού λαού με το χαμηλότερο επίπεδο εγκληματικότητας. Ελάχιστο έως ανύπαρκτο. Ο Πόντος, η Τραπεζούντα είναι Πατρόπολις και Μητρόπολις της Ευρώπης. Η θέση τους είναι στην Ευρώπη γιατί είναι Ευρώπη.
Δεν είναι στην μακρινή Εργκενεκόν. Οι ομιλίες μου σε πολλά ξένα Πανεπιστήμια με θέμα “Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό Ζήτημα” ήταν μία συζήτηση για την Ευρώπη. Δυστυχώς δεν έγινε στα εδώ. Ο Ακάρ τελικά μπορεί να πάρει μαζί του το Ταγίπ που δεν έχει που να πάει. Θα είναι και οι δύο μακρυά από την Χάγη. Ίσως περισσότερο ασφαλείς σκέφτονται.
Κρίμα που δεν έχουμε έναν Σαρτζετάκη και ένα Δελαπόρτα. Κρίμα επίσης που η Ευρωπαϊκή ηγεσία μπερδεύεται και ταπεινώνεται στις Καρέκλες, στους Καναπέδες ή με τα Καθρεπτάκια πριν. Τι γελοίο!!! Che Ridicolo που λένε στην Ιταλία και Redicolo στην Κέρκυρα. Δεν ξέρω την λέξη στην Γερμανική. Τι θα σκέφτεται ο Πολωνός Πρίγκιπας που έσωσε την Βιέννη. Μήπως η Αυστριακή Ηγεσία θα μπορούσε να κάνει στους υπόλοιπους εταίρους ένα μάθημα Αξιοπρέπειας. Ανθρώπινης Πρώτα.
*Ο κ.Μιχάλης Χαραλαμπίδης είναι Κοινωνιολόγος και συγγραφέας.
*Σημείωση: Οι απόψεις των αρθρογράφων αποτελούν προσωπικές θέσεις και δεν αποτελούν τυχόν θέσεις του newshub.gr
-
17 Οκτωβριου 2026, 07:00Αποσελέμης: 20 εκατ. κυβικά νερού στο φράγμα - «Εξασφαλισμένη η υδροδότηση του Ηρακλείου έως το 2029», λέει ο Γ. Βουρεξάκης -
17 Οκτωβριου 2026, 14:45Αεροδρόμιο Καστελίου-Χ. Γιαννόπουλος: Έχουν καταστρέψει το πρινοδάσος της Αυλιώτικης Κεφάλας και μιλούν για προστασία του περιβάλλοντος -
17 Οκτωβριου 2026, 14:00Η ακτινογραφία των επενδύσεων στα θερμοκήπια-Πρωταγωνίστρια η Κρήτη στις καλλιέργειες -
16 Οκτωβριου 2026, 14:56Ο παθιασμένος «Καπετάνιος»: Η ζωή, οι θρίαμβοι και οι συγκρούσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη -
16 Οκτωβριου 2026, 18:03Κρήτη: Δεύτερη πανελλαδικά στην αγορά rent a car – Ποιοι νοικιάζουν αυτοκίνητο -
16 Οκτωβριου 2026, 21:00Τα νέα κρούσματα ευλογιάς προβάτων στην Ελλάδα και ο εφησυχασμός στην Κρήτη
