Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε στη Βαλένθια με 102-84
Ο Παναθηναϊκός κρατούσε την τύχη στα χέρια του για το πλεονέκτημα έδρας, όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στην καταιγιστική Βαλένθια που ηττήθηκε με 102-84 χάνοντας μια και καλή οποιαδήποτε ελπίδα για την τετράδα.
Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν το ιδανικό για την ομάδα του Εργκίν Άταμαν. Ο Λεσόρ άνοιξε το σκορ, η Βαλένθια απάντησε άμεσα με ένα σερί 8-0, βρίσκοντας ρυθμό από νωρίς πίσω από τα 6.75 με τους Μπαντιό και Τόμπσον (8-2 στο 2’). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, φτάνοντας γρήγορα στο 11-6 με 3/4 τρίποντα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε μπει «παγωμένος», με 3/12 σουτ και 0/5 τρίποντα στο πρώτο πεντάλεπτο.
Η πρώτη «ανάσα» ήρθε από τον Σλούκα, ο οποίος βρήκε στόχο από την περιφέρεια στο 6:37, μειώνοντας σε 15-11 και βάζοντας τέλος στην αστοχία των «πρασίνων» από την περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, με τους Ναν και Φαρίντ να φέρνουν τη διαφορά στο καλάθι (17-15). Ωστόσο, η Βαλένθια είχε απάντηση από την περιφέρεια. Ο Μπαντιό και ο Τόμπσον συνέχισαν να «πυροβολούν», ανεβάζοντας τη διαφορά στο 25-17 λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Ο Χέιζ-Ντέιβις έδωσε λύση με τρίποντο, ενώ ο Σλούκας με ένα καλάθι και φάουλ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μαζέψει τη διαφορά και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο -4 (27-23) έχοντας κάνει μόλις 1 λάθος.
Στη δεύτερη περίοδο, το ματς άνοιξε ακόμη περισσότερο. Ο Όσμαν και ο Τέιλορ αντάλλαξαν τρίποντα στο ξεκίνημα, όμως η Βαλένθια συνέχισε να βρίσκει λύσεις με συνέπεια, φτάνοντας στο 33-26 με τη βοήθεια και του Ρίβερς. Τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού έγιναν πιο έντονα με τους γηπεδούχους να παραμένουν εντυπωσιακοί από την περιφέρεια, έχοντας ήδη 7/14 τρίποντα μέχρι τα μέσα της περιόδου (38-30 στο 13’). Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και τον ρυθμό να παραμένει υψηλός, η Βαλένθια εκτόξευσε τη διαφορά μέχρι και το +14 (48-34 στο 15’), εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις αδυναμίες της άμυνας των «πρασίνων». Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει με προσωπικές ενέργειες, με τους Χέιζ-Ντέιβις και Γκραντ να μειώνουν σε 48-39. Όμως ο Μπαντιό συνέχισε την εξαιρετική του βραδιά από το τρίποντο, κρατώντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (51-39 στο 17’). Παρά τον καταιγιστικό ρυθμό της Βαλένθια, οι «πράσινοι» δεν κατέρρευσαν και με εκτελεστές τους Ναν και Χέιζ-Ντέιβις, κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά και να πάνε στα αποδυτήρια στο -9 (56-47).
Μετά την ανάπαυλα, η Βαλένθια συνέχιζε στο ίδιο τροπάριο των γρήγορων επιθέσεων και τον εύστοχων τριπόντων κρατώντας τα ηνία της αναμέτρησης (64-53, στο 22'). Βγάζοντας τρεις καλές άμυνες, οι Σλούκας και Όσμαν ροκάνισαν τη διαφορά στους 5 πόντους (66-61, στο 26'), όμως το τρίποντο του Κοστέλο που έκανε το +9 ξανά (71-62) ήρθε σε κακό timing για τον Παναθηναϊκό που είχε βελτιώσει την εικόνα του. Με τον Μοντέρο ανέβηκε ξανά στο +11 η Βαλένθια (74-63 στο 28:34) και ο ίδιος ήταν αυτός που με τρίποντό του διατήρησε τη διψήφια διαφορά των Ισπανών στο φινάλε τη τρίτης περιόδου (82-69, στο 30').
Για πρώτη φορά στο +15 η Βαλένθια, δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (84-69), ωστόσο ο Σλούκας απάντησε για το 84-71 στο 30:39. Με τέσσερις σερί πόντους οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 πόντους (88-72), με τον Ναν να βρίσκει για πρώτη φορά στόχο στο ματς από τα 6.75 για το 88-74 στο 32:30. Με 4:18 για το τέλος η Βαλένθια βρισκόταν στο +14 με τη βοήθεια του Κοστέλο (90-76). Απέλπιδες ήταν οι προσπάθειες των Όσμαν και Χέιζ-Ντέιβις στα τελευταία λεπτά, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πάντα τις κατάλληλες απαντήσεις με τον Μοντέρο να κάνει το 98-80 με δύο εύστοχα καλάθια του.
Τα δεκάλεπτα: 27-24, 56-47, 82-69, 102-84
Πηγή:www.gazzetta.gr
-
14 Απριλιου 2026, 07:15Γαβριήλ Κουρής στο newshub.gr: Ασφυκτικό το πλαίσιο οικονομικής λειτουργίας των Δήμων! (podcast) -
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
14 Απριλιου 2026, 10:45Γιώργος Ευαγγέλου: Ο ήλιος την άνοιξη είναι ύπουλος, δουλεύει σιωπηλά και το δέρμα το θυμάται! Ο επικίνδυνος μύθος με τις ελιές! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
