Η Παρί για 2η φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, 4-3 την Άρσεναλ στα πέναλτι
αγαπημένα σου στη Google
Μέσα απο την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλντι η Παρί Σεν Ζερμέν, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης,
Η Παρί, έκανε το back to back επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κ.α.) επί της Άρσεναλ.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6ο λεπτό με ωραία ατομική ενέργεια ο Χάβερτς, ωστόσο η Παρί απάντησε στο 65΄ με εκτέλεση πέναλτι του Ουσμάν Ντεμπελέ που κέρδισε ο Κβαρατσκέλια.
Η ομάδα του Ενρίκε προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της στιγμής και στο 77΄ έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή, με τον Κβαρατσκέλια να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και να πλασάρει, την μπάλα να βρίσκει στον Λιούις-Σκέλι, να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Ράγια και να φεύγει κόρνερ.
Απέναντι σε μια Άρσεναλ που πρόσεχε κατά κύριο λόγο να μην αφήσει ανοιχτούς χώρους, η Παρί είχε άλλες δυο μεγάλες στιγμές για να γυρίσει ανάποδα το παιχνίδι, στο 89΄ με το σουτ του Βιτίνια σχεδόν να αγγίζει το οριζόντιο δοκάρι και στις καθυστερήσεις (90΄+7) με τον Μπαρκολά, που έφυγε στην αντεπίθεση αλλά εκτέλεσε άστοχα από πλάγια θέση.
Το 1-1 έμεινε, ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση και στο 102΄ οι της Άρσεναλ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε «εναγκαλισμό» Μαντουέκε και Νούνο Μέντες, οι οποίοι αλληλοτραβήχτηκαν στην περιοχή. Αυτή ήταν και η μόνη φάση που «άναψαν τα αίματα» στο έξτρα ημίωρο, με το παιχνίδι να κρίνεται εν τέλει στα πέναλτι.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Γκονσάλο Ράμος (Παρί Σ.Ζ.) 1-0
Γκιόκερες (Άρσεναλ) 1-1
Ντουέ (Παρί Σ.Ζ.) 2-1
Έζε (Άρσεναλ) Άουτ
Μέντες (Παρί Σ.Ζ.) Απόκρουση Ράγια
Ράις (Άρσεναλ) 2-2
Χακίμι (Παρί Σ.Ζ.) 3-2
Μαρτινέλι (Άρσεναλ) 3-3
Μπεράλντο (Παρί Σ.Ζ.) 4-3
Γκάμπριελ (Άρσεναλ) Αουτ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνιελ Ζίμπερτ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νέβες, Μέντες - Μοσκέρα, Σάκα, Γκιόκερες, Ράις
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Σαφόνοφ, Χακίμι, Μαρκίνιος (106΄ Ζαμπάρνι), Πάτσο, Νούνο Μέντες, Φαμπιάν Ρουίθ (95΄ Ζαΐρ-Εμερί), Βιτίνια (106΄ Μπεράλντο), Ζοάο Νέβες, Κβαρατσκέλια (83΄ Μπαρκολά), Ντουέ, Ντεμπελέ (90΄+6 Γκονσάλο Ράμος).
ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Ράγια, Λιούις-Σκέλι (90΄+1 Θουμπιμέντι), Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Ενκαπιέ, Μοσκέρα (66΄ Τίμπερ), Έντεγκαρντ (67΄ Γκιόκερες), Ράις, Τροσάρ (83΄ Μαρτινέλι), Χάβερτς (91΄ Έζε), Σάκα (83΄ Μαντουέκε).
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
29 Μαΐου 2026, 07:50Μελέτης Μελετόπουλος: Χωρίς προοπτική η κίνηση Τσίπρα, το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο πατριωτικό κέντρο και γύρω από αυτό! (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
29 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Το χαλάζι «ράβδισε» ελιές και «συγκόμισε» αμπέλια στην Κάτω Μεσαρά – Στο Λασίθι οι βροχές καταστρέφουν την πατάτα!
