Κρήτη: Μετάλλιο για τους αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου στα J24
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ) στον Πανελλήνιο Διασυλλογικό Αγώνα Σκαφών Κλάσης J24, που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου «Αίολος» το περασμένο σαββατοκύριακο (20-21 Σεπτεμβρίου 2025), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το σκάφος ΚΙΚΑ, με κυβερνήτη τον Γιώργο Κασαπάκη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το Minoan Spirit, με κυβερνήτη τον Άρη Παλλήκαρη, κατέλαβε την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.
Στον Κόλπο του Μεραμπέλου πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι ιστιοδρομίες με τη συμμετοχή επτά πληρωμάτων. Η πρώτη ημέρα χαρακτηρίστηκε από έντονους ανέμους που έφτασαν τους 20 κόμβους, ενώ η δεύτερη προσέφερε ιδανικές συνθήκες, με άνεμο έως 8 κόμβους, χαρίζοντας συναρπαστικές αναμετρήσεις μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία.
Τα σκάφη του ΝΟΓΚ απέδειξαν για ακόμη μία φορά το υψηλό τους επίπεδο, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική τους παρουσία.
Στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες, ο ανταγωνισμός για τις θέσεις 3, 4 και 5 υπήρξε ιδιαίτερα έντονος, με τα πληρώματα να μάχονται μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Τα σκάφη του ΝΟΓΚ παρέμειναν σταθερά στο επίκεντρο των ιστιοδρομιών για την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη.
Οι ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη στο Ηράκλειο, όπου αναμένεται ο επόμενος αγώνας της κλάσης J24._
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
