Nέος βασιλιάς του Wimbledon ο Σίνερ – Αποκαθήλωσε τον Αλκαθάρ
αγαπημένα σου στη Google
Ο Γιανίκ Σίνερ διέκοψε τη διετή κυριαρχία του Κάρλος Αλκαράθ στο Wimbledon και έγινε ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει το τρόπαιο στην ιστορία του φημισμένου τουρνουά.
Αν και έχασε το πρώτο σετ, ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του, εκμεταλλεύθηκε τον εκνευρισμό και τα λάθη του Ισπανού και έφτασε στο θρίαμβο με 4-6, 6-4, 6-4, 6-4 σε τρεις ώρες και δύο λεπτά, κατακτώντας το τέταρτο γκραν σλαμ της καριέρας του. Παράλληλα, ο 24χρονος τενίστας εδραιώθηκε στην κορυφή του κόσμου, ανοίγοντας την “ψαλίδα” από τον κατά δύο χρόνια νεότερο αντίπαλό του.
Ο Σίνερ πέτυχε το πρώτο break του τελικού, και μάλιστα με ανατροπή από το εις βάρος του 40-15 του 5ου γκέιμ. Προηγήθηκε 4-2, αλλά ο Ισπανός αντέδρασε με δικό του break και τελικά πήρε το πρώτο σετ 6-4, “σπάζοντας” εκ νέου το σερβίς του αντιπάλου του. Ο Ιταλός έσωσε το πρώτο σετ-μπολ, αλλά στη συνέχεια έκανε διπλό λάθος και ο Αλκαράθ πήρε τον καθοριστικό πόντο με εξωπραγματικό χτύπημα ενώ βρισκόταν σε θέση άμυνας.
-
05 Ιουλιου 2026, 21:01Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της Κρήτης: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Μαρία Αντωνογιαννάκη -
05 Ιουλιου 2026, 07:50Αναστάτωση έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου- Λεωφορείο του ΚΤΕΛ τυλίχθηκε στις φλόγες (Βίντεο) -
04 Ιουλιου 2026, 07:15Σταύρος Χριστακόπουλος: Η κόντρα Ανδρουλάκη - Τσίπρα στην κεντροαριστερά, κάνει καλό μόνο στον Μητσοτάκη και την ΝΔ! (podcast) -
05 Ιουλιου 2026, 14:55Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ -
04 Ιουλιου 2026, 18:28Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: 112 για εκκένωση των περιοχών Αμπελάκια και Κηπούπολη -
05 Ιουλιου 2026, 08:11Θεσσαλονίκη: Καλύτερη η εικόνα μετά την ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο- Κάηκαν εργοστάσια και βιοτεχνίες (φωτο)
