Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο ανδρών «καθάρισε» 15-9 την Αυστραλία - Πάει για την 5η θέση
Η Εθνική πόλο ανδρών επικράτησε της Αυστραλίας με 15-9 και θα διεκδικήσει την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κόντρα στην Ισπανία.
Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών κατόρθωσε να αφήσει πίσω της τη σοκαριστική ήττα από τη Σερβία, στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και να νικήσει μετά από καλή εμφάνιση την Αυστραλία με 15-9, εξασφαλίζοντας ένα πλασάρισμα στην εξάδα του τουρνουά.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της κατάταξης το πρωί της Κυριακής (11/8, 10:00), με αντίπαλο την -εξίσου απογοητευμένη από τον αποκλεισμό της- Ισπανία.
Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ καλή άμυνα και δέχθηκε μόλις ένα γκολ στην πρώτη περίοδο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος να κάνει ούτε μία απόκρουση. Η εθνική προηγήθηκε 3-1 και, παρότι οι Αυστραλοί βρήκαν κάποιες λύσεις στον παίκτη παραπάνω και σε κόντρα, διατήρησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων ως το τέλος του ημιχρόνου (5-3). Μέσα σε ενάμισι λεπτό στις αρχές της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε τρία γκολ και ξέφυγε 8-4, για να φτάσει στο +5 (10-5) λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και να «τελειώσει» την υπόθεση νίκη.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 5-3, 5-3
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Κάκαρης (περιφέρεια), 1-1 Λάμπι (π.π.), 2-1 Νικολαϊδης (π.π.), 3-1 Γκίλλας (π.π.), 3-2 Μπάιρνς (π.π.), 4-2 Κάκαρης (φουνταριστός), 4-3 Πάουερ (κόντρα), 5-3 Γκίλλας (μπάσιμο), 6-3 Αργυρόπουλος (πέναλτι), 6-4 Μαξίμοβιτς (φουνταριστός), 7-4 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 8-4 Φουντούλης (π.π.), 8-5 Μαξίμοβιτς (περιφέρεια), 9-5 Κάκαρης (π.π.), 10-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 10-6 Μέρσεπ (π.π.), 11-6 Σκουμπάκης (π.π.), 11-7 Μπάιρνς (πέναλτι), 12-7 Κάκαρης (φουνταριστός), 12-8 Πάβιγιαρντ (π.π.), 13-8 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 13-9 Πάουερ (φουνταριστός), 14-9 Φουντούλης (πέναλτι), 15-9 Αργυρόπουλος (περιφέρεια).
Η εθνική είχε 5/8 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.
Η Αυστραλία είχε 4/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Πάβιγιαρντ, 1΄32΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.
Διαιτητές: Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 4, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τιμ Χάμιλ): Πόρτερ, Λάμπι 1, Μαξίμοβιτς 2, Νέγκους, Πάουερ 2, Λ. Εντουαρντς, Πάβιγιαρντ 1, Μέρσεπ 1, Μπάιρνς 2, Μπερεχούλακ, Πουτ, Μπ. Εντουαρντς, Χέτζες
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 10:45Δημήτρης Βεριώνης: Θάνατοι στη χούντα, τα γνωστά και άγνωστα θύματα 1967-1974 (podcast) -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
21 Απριλιου 2026, 12:17Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στη μητέρα του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού που συγκίνησε με τον επικήδειο του (Φωτο) -
21 Απριλιου 2026, 07:15Κώστας Λουκόπουλος: Το MAGA εναντιώνεται στον Τραμπ και λόγω τιμής γαλονιού - Η σχέση μας με τη Γαλλία ενισχύει την αρχιτεκτονική εξισορρόπηση στην περιοχή του Αιγαίου! (podcast)
