Παγκόσμιο μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ που είχε αγωνιστεί και στο «Ηράκλειο»
Πένθος επικρατεί στον χώρο του μπάσκετ διεθνώς, καθώς ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε συγκίνηση στην παγκόσμια μπασκετική κοινότητα, καθώς ο Πορτορικανός άσος υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του αθλήματος στη χώρα του. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, δίνοντας δύσκολο αγώνα απέναντι στην ασθένεια.
Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή η ομοσπονδία μπάσκετ του Πουέρτο Ρίκο. Ο Πικουλίν Ορτίθς νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Άνσφορντ από τη 1η Μαίου.
Με θητεία και στο Ηράκλειο
Πρόκειται για έναν σπουδαίο μπασκετμπολίστα, ο οποίος έπαιξε για δύο χρόνια στους Γιούτα Τζαζ, ενώ ακολούθως ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης και έπειτα έπαιξε στην Μπαρτσελόνα. Αγωνίστηκε και στη χώρα μας, φορώντας κατά σειρά τη φανέλα του ΓΣ Λάρισας, του Ηρακλείου και του Άρη.
Η ανακοίνωση του Πουέρτο Ρίκο:
«Σήμερα, το Πουέρτο Ρίκο θρηνεί κάτι παραπάνω από έναν αθλητή — θρηνεί έναν αληθινό θρύλο.
Σε ευχαριστούμε, Χοσέ Πικουλίν, για όλη τη χαρά που έφερες και για το ότι υπερασπίστηκες τη σημαία μας με τιμή. Ανάπαυσε εν ειρήνη. Ήσουν ο «Σύνοδός» μας.
Η κληρονομιά σου θα συνεχίσει να λάμπει σε κάθε γήπεδο μπάσκετ και στις καρδιές κάθε γενιάς που ενέπνευσες».
-
04 Μαΐου 2026, 09:40Ο Γρηγόρης Πασπάτης στο newshub.gr εφ' όλης της ύλης! (podcast) -
04 Μαΐου 2026, 11:05Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
04 Μαΐου 2026, 21:26Βίκτωρας Γιαννικόπουλος: Ο έφηβος επιστήμονας «φαινόμενο» που επικοινωνεί με τη NASA -
05 Μαΐου 2026, 12:57ΟΦΗ: Αυτή είναι η περιοχή που εξετάζουν οι Κρητικοί για το νέο γήπεδο και το Γεντί Κουλέ (Φωτο + Βίντεο) -
04 Μαΐου 2026, 09:20Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό-Τι προβλέπει για την Κρήτη -
04 Μαΐου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Να φύγουν «Τζαβέλλες και Τζαβέλλενες»! Η δικαστική εξουσία δεν είναι ανεξάρτητη! (podcast)
