ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεταγραφή της νέας σεζόν - Ποιός είναι
αγαπημένα σου στη Google
Tην ενίσχυσή της ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ξεκίνησε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.
Και μάλιστα, με... προϊόν από την εγχώρια αγορά, καθώς προχώρησε στην απόκτηση του τερματοφύλακα Λούκα Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις φέτος με τη φανέλα του Πνασερραϊκού.
Ο 25χρονος Γεωργιανός πέρασε από ιατρικά και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο θα ενσωματωθεί από τη νέα σεζόν.
Η σχετική ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την μεταγραφή του Λούκα Γκουγκεσασβίλι από τον Πανσερραϊκό, με τον Γεωργιανό τερματοφύλακα να έχει έρθει σε συμφωνία για συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τις 30.06 του 2028.
Ο Λούκα Γκουγκεσασβίλι γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1999 στην Τιφλίδα της Γεωργίας και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντιναμό Τιφλίδας.
Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας τράβηξε το ενδιαφέρον της πολωνικής Γιαγκελόνια, η οποία τον απέκτησε το 2016. Για να πάρει περισσότερες εμπειρίες, παραχωρήθηκε δανεικός σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών.
Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στη Ποντλάσιε, όπου μέτρησε 16 συμμετοχές. Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στη Ντίλα Γκόρι στη Γεωργία με την οποία μέτρησε 35 συμμετοχές, ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 15 από αυτά και καθιέρωσε τον εαυτό του ως βασικό τερματοφύλακα.
Το 2019, δοκίμασε την τύχη του στην Ισπανία, με τη δεύτερη ομάδα της Γρανάδα, όπου κατέγραψε 5 συμμετοχές. Επέστρεψε στη Ντίλα Γκόρι τη διετία 2020-21, όπου πραγματοποίησε 54 εμφανίσεις έχοντας 19 clean sheets και εδραιώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους νεαρούς τερματοφύλακες της χώρας του.
Το 2022, η Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν τον απέκτησε αρχικά με τη μορφή δανεισμού, πριν ολοκληρώσει τη μεταγραφή του και γίνει μόνιμο μέλος της ομάδας. Στην Καραμπάγκ αγωνίστηκε για τρεις σεζόν και κατέγραψε συνολικά 44 συμμετοχές έχοντας 19 clean sheets, αγωνιζόμενος και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Αζερμπαϊτζάν κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.
Τον Ιανουάριο του 2024, μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανσερραϊκού, όπου μέχρι σήμερα μετράει 25 συμμετοχές, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του.
Σε διεθνές επίπεδο, ο Γκουγκεσασβίλι έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γεωργίας και αποτελεί μέλος της εθνικής ανδρών έχοντας μία συμμετοχή.
Ευχόμαστε στον Λούκα καλή επιτυχία στο υπόλοιπο της σεζόν και ανυπομονούμε να τον υποδεχτούμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του».
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο) -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο) -
30 Μαΐου 2026, 21:47Πρόγραμμα Ανακαινίζω: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 95% για αναβάθμιση κατοικίας -
31 Μαΐου 2026, 09:36Γιώργος Ατσαλάκης: Ο μεγάλος οικονομικός, γεωπολιτικός και ενεργειακός ανασχηματισμός στη ΝΑ Μεσόγειο (podcast)
