Θάνατος Ντιόγκο Ζότα: Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα - Βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
αγαπημένα σου στη Google
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ισπανίας επιβεβαίωσε, σε επικοινωνία με το BBC, τον θάνατο του Ζότα και του αδελφού του, Αντρέ Σίλβα. Στην ίδια ενημέρωση, οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν τις πρώτες πληροφορίες για την αιτία του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή του Πορτογάλου διεθνή ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ (δείτε εδώ)..
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο Ντιόγκο Ζότα επιχείρησε να κάνει μια προσπέρασε, τότε το λάστιχο της Lamborghini του έσκασε, το όχημα εξετράπη και κατέληξε εκτός δρόμου. Έπειτα τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς, ενώ δεν προσδιορίστηκε ποιος ήταν ο οδηγός
«Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι το αυτοκίνητο, μια Lamborghini, ενεπλάκη σε τροχαίο και βγήκε από τον δρόμο λόγω σκάσιμου ελαστικού κατά την προσπέραση. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 00:30 [ώρα Πορτογαλίας], στο δήμο Cernadilla, στην επαρχία Θαμόρα. Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά και οι δύο επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά για το θανατηφορο τροχαίο στο 65ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου A-52.
Ο 28χρονος πρωταθλητής Αγγλίας με την Λίβερπουλ και ο 25χρονος αδερφός του Αντρέ Φελίπε βρίσκονταν μέσα στο όχημά τους τη στιγμή που αυτό εξετράπη της πορείας του στην επαρχία Θαμόρα, βγήκε από τον δρόμο και μετά από πρόσκρουση με τα διαχωριστικά, τυλίχθηκε στις φλόγες,.
Το βίντεο που δημοσίευσε η Diario de Castilla y Leon που ανήκει στην El Mundo, ακολουθεί την πορεία του αυτοκινήτου μέχρι τη στιγμή που βγήκε από το δρόμο και συγκρούστηκε. Το όχημα κάηκε ολοσχερώς, με τους αδελφούς μέσα.
Ο Ντιόγκο Τζότα, που έπαιξε για τη Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν, πέθανε σε ηλικία 29 ετών μαζί με τον αδελφό του Αντρέ Φελίπε, 25 ετών, σε τροχαίο ατύχημα στη Θαμόρα, όταν η Lamborghini στην οποία ταξίδευαν βγήκε από τον δρόμο και πήρε φωτιά. Το ατύχημα συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στις 12:30 π.μ., στο χιλιόμετρο 65 της A-52 κοντά στην πόλη Cernadilla (Puebla de Sanabria).
Λίβερπουλ για Ντιόγκο Ζότα: «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή την αδιανόητη απώλεια»
Η ομάδα του Ντιόγκο Ζότα στην πρώτη της αντίδραση μετά την τραγική είδηση της απώλειας του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή ζήτησε απ' όλους να σεβαστούν τη δύσκολη στιγμή - Οπαδοί των κόκκινων αφήνουν λουλούδια έξω από το Άνφιλντ
Λίβερπουλ για Ντιόγκο Ζότα: «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή την αδιανόητη απώλεια»
Σχεδόν μία ώρα μετά την ενημέρωση για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ντιόγκο Ζότα κι ο αδερφός του Αντρέ, η Λίβερπουλ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με το σοκ να είναι κάτι παραπάνω από φανερό.
Οι «κόκκινοι» αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν για τον θάνατο του 28χρονου άσου, χωρίς να κάνουν περαιτέρω σχόλια και ζητούν απ' όλους να σεβαστούν τις δύσκολες στιγμές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Λίβερπουλ είναι συντετριμμένη από τον τραγικό θάνατο του Ντιόγκο Ζότα.
Ο σύλλογος ενημερώθηκε πως ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Ισπανία, μαζί με τον αδελφό του, Αντρέ.
Η Liverpool FC δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή και ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της οικογένειας, των φίλων, των συμπαικτών και του προσωπικού του συλλόγου, καθώς όλοι προσπαθούν να διαχειριστούν αυτή την αδιανόητη απώλεια.
Θα συνεχίσουμε να τους παρέχουμε την πλήρη υποστήριξή μας.
Λίγα λεπτά μετά την τραγική είδηση, σοκαρισμένοι φίλοι των «κόκκινων» βρέθηκαν έξω από το Άνφιλντ (όπου δεσπόζει η φωτογραφία του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή) αφήνοντας λουλούδια και κασκόλ.
Συλλυπητήρια μηνύματα απ' όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο
Την ίδια ώρα η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινωνία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της απώλειας, δηλώνοντας συντετριμμένη από την απώλεια του 28χρονου ποδοσφαιριστή.
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ θα χτυπήσει… και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στο εφιαλτικό σενάριο, τυχόν πολεμικής σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast)
