Άνω Σούλι Μαραθώνα: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Γραμματικό και Νέα Μάκρη
αγαπημένα σου στη Google
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:30 και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί μέχρι στιγμής 140 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, εθελοντές και από αέρος 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως κοντά στην εστία είναι το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ.
Όπως είπε στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, κ. Β. Κυπαρίσσης, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι τα εναέρια μέσα είχαν καταφέρει να μετριάσουν τις φλόγες, ενώ χερσαίες δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί παράλληλα, δημιουργώντας περιθώρια αισιοδοξίας. Το Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ δεν έχει εκκενωθεί, αλλά και δεν κινδυνεύει, είπε ο κ.Κυπαρίσσης. «Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές ή κατοικίες», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία ο συντονισμός των δυνάμεων θα πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ που μεταβαίνει στην περιοχή. Επίσης, επιχειρούν πλήθος εθελοντικών οχημάτων ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρεια Αττικής.
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Μοναστηρίου από το ύψος της Λ. Γραμματικού στην περιοχή του Άνω Σουλίου.
Θοδωρής Κολυδάς: «Θετικό στοιχείο είναι ότι οι άνεμοι στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα δεν θα είναι ενισχυμένοι»
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή του Κάτω Σουλίου Μαραθώνα, τονίζοντας ότι το θετικό στοιχείο είναι πως οι άνεμοι δεν θα είναι ενισχυμένοι το απόγευμα, κάτι που ευνοεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
-
15 Ιουλιου 2026, 15:12Από την Ελεύθερνα Ρεθύμνου η 24χρονη Αναστασία που έφυγε τόσο άδικα στον Πειραιά -
16 Ιουλιου 2026, 09:30Η ανάπτυξη της "αρπαχτής" γύρω από το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου-Κανένας σχεδιασμός -
15 Ιουλιου 2026, 13:44«Έφυγε μια σπουδαία φίλη, μια σπουδαία κυρία» έγραψε ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποχαιρετώντας την Μάρω Κοντού -
15 Ιουλιου 2026, 10:30Βαγγέλης-Μπασάρ Μούσσα: Η επιρροή της Τουρκίας στη Συρία είναι εκτεταμένη και μη αναστρέψιμη! (podcast) -
15 Ιουλιου 2026, 13:54Ηράκλειο: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Μελιδοχώρι – Μήνυμα από το 112, σηκώθηκε και ελικόπτερο (φωτογραφία+ βίντεο) -
16 Ιουλιου 2026, 07:15Γιώργος Βουλγαράκης: Πώς Μητσοτάκης, Τσίπρας και Σαμαράς γίνονται οι πρωταγωνιστές των εκλογών! (podcast)
