Χαράλαμπος Γώγος: To καμπανάκι ενόψει ανοίγματος σχολείων- Η αναφορά στην Κρήτη
αγαπημένα σου στη Google
Aπό τον Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπο Γώγο έγινε σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας. Παρών ήταν και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Ο κ. Γώγος τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει αύξηση προσθέτοντας πως αυτό το συμπέρασμα βγαίνει και από τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος αυξήθηκε χωρίς να έχει ξεπεράσει το 4% (είναι στο 3,3% τώρα). Όπως είπε, η τάση του δείκτη στις περισσότερες Περιφέρειες είναι αυξητική αν και τα κρούσματα από τουρίστες-επισκέπτες είναι πολύ λίγα (0,59%) και, όπως φαίνεται, το στοίχημα του τουρισμού κερδίζεται.
Ο Καθηγητής αναφερόμενος στις μεταλλάξεις υπογράμμισε πως η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει με 90% των διαγνώσεων σε λίγο καιρό, ενώ σήμερα αγγίζει το 79%.
«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη. Αρχίζει όμως να «χτυπά» και μεγαλύτερες ηλικίες. Σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση. Είναι σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται με τεστ τόσο πηγαίνοντας για διακοπές όσο -και κυριότερο- γυρίζοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα» δήλωσε ο κ. Γώγος.
Σημαντική αύξηση καταγράφεται στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας και στις διασωληνώσεις σε ΜΕΘ. Ο κ. Γώγος σημείωσε δε ότι σε περιοχές όπως η Κρήτη «έχουμε δύσκολα νούμερα».
Αναφορικά με την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας η απάντηση του ήταν: Τήρηση μέτρων, σωστή χρήση μάσκας και εμβολιασμός. «Στις ΜΕΘ, το 99% είναι ανεμβολίαστοι» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του.
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
