Δένδιας: Μεγάλη ευκαιρία με καθαρό μήνυμα η παρουσία Μακρόν σε Ελλάδα και Κύπρο
αγαπημένα σου στη Google
Ως μία μεγάλη ευκαιρία χαρακτήρισε την παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στην Κυπριακή Δημοκρατία ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος τον υποδέχθηκε στη Σούδα, προκειμένου ο Γάλλος πρόεδρος να μεταβεί στη συνέχεια στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.
«Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία σήμερα και για την Ελλάδα και για την Κύπρο, η παρουσία – και στην Κύπρο και στην Ελλάδα – του Προέδρου Μακρόν, με ένα καθαρό μήνυμα. Νομίζω ότι ακούσαμε όλοι τις δηλώσεις του και στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία. Δήλωσε ξεκάθαρα τη θέση του και την τοποθέτηση της Γαλλικής Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.
Όπως είπε «ήταν μια εξαιρετική ημέρα και μπορούμε να προσβλέπουμε στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών μας με τη Γαλλία. Ήδη είμαστε προς το τέλος των συζητήσεων για την ανανέωση της στρατηγικής μας σχέσης, την υπογραφή παράτασης της συμφωνίας. Νομίζω, καταλήγοντας, ότι ήταν μια ευτυχής ημέρα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τις κοινές του δηλώσεις με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη ανέφερε πως «όταν κάποιος επιτίθεται στην Κύπρο, επιτίθεται στην Ευρώπη»
Ο Δένδιας στους Patriot
Ο Δένδιας κατά την παραμονή του στη Σούδα επισκέφθηκε το αναπτυγμένο σύστημα Patriot στην περιοχή των Χανίων, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε επίσης για τα μέτρα αεράμυνας που έχουν ληφθεί στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας.
-
04 Νοεμβριου 2026, 07:00Κρητικό ελαιόλαδο: «Ψίχουλα» στο ξεκίνημα για τους παραγωγούς και ελάχιστες εμπορικές πράξεις – Ο Μιχάλης Καμπιτάκης στο newshub.gr -
05 Νοεμβριου 2026, 07:43Μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα πετάξουν πάνω από το λιμανι του Αγίου Νικολάου - Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία -
05 Νοεμβριου 2026, 18:37Ο Γ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο: LIVE η ομιλία του για τις προκλήσεις της Ελλάδας και τις προοπτικές του μέλλοντος -
04 Νοεμβριου 2026, 07:15Γρηγόρης Πασπάτης: Πολλαπλά ενδιαφέρουσα η κατάθεση των σκέψεων του Γιώργου Παπανδρέου για το αύριο! (podcast) -
04 Νοεμβριου 2026, 13:20ΕΚΠΑ: Αναστάτωση στο τμήμα της Φυσικής, άτομα με κράνη μπήκαν σε συνέλευση φοιτητών - Τρεις τραυματίες, ο ένας από τσεκούρι -
05 Νοεμβριου 2026, 07:00Κρήτη: Πάνω από 1300 τυφλοί παραμένουν χωρίς εκπαιδευτή εδώ και έντεκα χρόνια
