Έγγραφα «φωτιά» για τη μετάταξη του σταθμάρχη-Τον είχαν απορρίψει το 2020
Έντονο πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας Βασίλη Σαμαρά, το τραγικό λάθος του οποίου –σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή- οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται σε έγγραφα που παρουσιάζει το in.gr από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και από τον ΟΣΕ η μετάταξη του προφυλακισμένου σταθμάρχη είχε απορριφθεί το έτος 2020.
Συγκεκριμένα, όταν ο κατηγορούμενος σταθμάρχης είχε επιχειρήσει -με αίτησή του στις 16 Δεκεμβρίου του 2019- να μεταταχθεί στον ΟΣΕ ως σταθμάρχης, η απάντηση του Οργανισμού ήταν ότι μπορούν να επιστρέψουν συγκεκριμένες ειδικότητες, στις οποίες όμως δεν περιλαμβανόταν αυτή του επιστάτη γραφείου αποσκευών.
Δείτε τα αποκαλυπτικά έγγραφα:

Παράλληλα, ο ΟΣΕ ζήτησε από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη να απευθύνει το αίτημά του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του αρμοδίως και να λάβει επίσημη απάντηση. 
Αυτή η απάντηση ήρθε στις 23 Ιουνίου του 2020 και η μετάταξη του Βασίλη Σαμαρά «κόπηκε».
Ωστόσο πραγματοποιήθηκε το 2022 με το σύστημα κινητικότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
21 Απριλιου 2026, 12:17Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στη μητέρα του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού που συγκίνησε με τον επικήδειο του (Φωτο) -
22 Απριλιου 2026, 10:20Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
22 Απριλιου 2026, 17:49Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη-εντοπίστηκε νεκρή στο όχημα της

