Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα ασφαλείας στα πανεπιστήμια
αγαπημένα σου στη Google
Σύσκεψη για τα Πανεπιστήμια θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο (3/5) στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το περιστατικό στη Νομική Σχολή.
Για στοχοποιημένη επίθεση, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε δολοφονική, κάνουν λόγο καθηγητές και φοιτητές, μπροστά στα μάτια των οποίων εκτυλίχθηκε το συμβάν. Οι Αρχές εστιάζουν στο οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ συλλέγουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό και από τον πυροσβεστήρα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια συγκαλεί το Σάββατο ο Πρωθυπουργός, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Για το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στη Νομική Αθηνών, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι είναι κάτι παραπάνω από καταδικαστέο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εχει απολυτη εμπιστοσυνη στην ΕΛ.ΑΣ.
Επισημαίνουν ότι στο ζήτημα αντιμετώπισης της βίας και της εγκληματικότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα, καθώς από το 2019 καταργήθηκε το άσυλο ανομίας, ενώ για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια, δεν υπάρχει ενεργή κατάληψη σε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας.
Εστιάζουν, ωστόσο, στα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία είναι – όπως τονίζουν – επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουν τα πανεπιστήμια, με ευθύνη και των πρυτανικών αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν ότι είναι σαφές για τα συναρμόδια υπουργεία ότι η απόκτηση σχεδίων ασφαλείας από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει με βάση τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές» τονίζουν από την κυβέρνηση.
-
28 Σεπτεμβριου 2026, 07:27Οι θάλασσες της Ευρώπης βράζουν – Χάνονται αστακοί και φύκια, «εισβάλλουν» νέα είδη -
27 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 27/9: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 1 εκατ. ευρώ -
28 Σεπτεμβριου 2026, 12:02Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
28 Σεπτεμβριου 2026, 13:14Γ. Μαζωνάκης - Νέα ερωτήματα: Νοσηλεύτρια είχε αποκαλύψει ότι είχε κάνει υδροθεραπεία στο ιατρείο την προηγούμενη μέρα από τον θάνατό του -
28 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Δανειοθάλαμος ασβεστόλιθου στον Μοχό: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την ματαίωση του έργου -
28 Σεπτεμβριου 2026, 07:52Καιρός: Με βροχές, ανέμους 7 μποφόρ και 26άρια ξεκινά η εβδομάδα- Άστατος στην Κρήτη
