Φίλιππος Καμπούρης: Στον ανακριτή με τη σύζυγό του-«Είμαι αθώος, είναι σκευωρία» δήλωσε
αγαπημένα σου στη Google
Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του, οι οποίοι συνελήφθησαν ως αρχηγικά μέλη του κυκλώματος που εξαπατούσε τον e-ΕΦΚΑ.
Ο παρουσιαστής και πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναχώρησε από τη ΓΑΔΑ με προορισμό την Ευελπίδων, όπου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.
Κατά τη μεταφορά του ακούστηκε να δηλώνει: «Είμαι αθώος, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, είναι σκευωρία».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κύκλωμα είχε συστήσει περίπου 25 εταιρείες, μεταξύ των οποίων εταιρείες διαφήμισης, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και καταστήματα ρούχων, τις οποίες χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για την εξαπάτηση του οργανισμού.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος: «Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να καταλάβουμε ότι πάνω σε πραγματικές εταιρείες δημιουργούνταν ανύπαρκτες εταιρείες σε αχυρανθρώπους».
Για το πώς οι Αρχές έφτασαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης η κ. Δημογλίδου είπε στον ΣΚΑΪ ότι αυτό συνέβη όταν έφτασε μία επώνυμη καταγγελία από εργαζόμενη η οποία διαπίστωσε περίεργες κινήσεις σε σχέση με την πληρωμή της από εταιρεία που ανήκει στον Φίλιππο Καμπούρη.
«Όταν ερχόταν η χρονική στιγμή που έπρεπε να καταβάλλουν το ποσό στον ΕΦΚΑ και την εφορία στο Δημόσιο, η εταιρεία εξαφανιζόταν», εξήγησε η ίδια.Η συνολική ζημία που έχει προκληθεί για το Δημόσιο εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ, από τα οποία περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ αφορούν τον e-ΕΦΚΑ.
Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών βρίσκεται ένας μηχανισμός που, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε ως βασικό στόχο να αφήνει πίσω του ασφαλιστικές οφειλές εκατομμυρίων ευρώ.
-
06 Οκτωβριου 2026, 17:34Δημητρακόπουλος για τις 300.000 που ζητά ο Καρβέλας από τη Βίσση: «Ο Νίκος Καρβέλας πληρώθηκε πριν από τη συναυλία, δεν θα πάνε στα δικαστήρια» -
06 Οκτωβριου 2026, 18:59ΕΟΠΥΥ: Εκδίκαση 228.630.000 ευρώ κατά της Novartis -
07 Οκτωβριου 2026, 09:30Έντονη διαμαρτυρία από το Δήμο Χερσονήσου για το κυκλοφοριακό χάος στον ΒΟΑΚ στο τμήμα Καστερός-Γούρνες -
07 Οκτωβριου 2026, 10:30Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
06 Οκτωβριου 2026, 20:00«Η Κρήτη πνίγηκε, αλλά η φαύλη ιδιοκτησία του κτιρίου που προορίζεται για Δομή... το γλεντάει» : Νέα ανακοίνωση των κατοίκων -
07 Οκτωβριου 2026, 08:10Γιάννης Μπασιάς: Γιατί η ενεργειακή ανελαστικότητα είναι το εμπόδιο στη πτώση τιμών ενέργειας! Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα! (podcast)
