Κ. Κυρανάκης: Τέρμα η ασυλία στο διαδίκτυο-Θα κινηθούμε νομικά κατά όσων απείλησαν ζωές τις τελευταίες μέρες
αγαπημένα σου στη Google
«Τέρμα η ασυλία στο διαδίκτυο». Με αυτήν την πρόταση ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αποκάλυψε σήμερα (03.06.2026) πως το κόμμα θα κινηθεί νομικά σε όσους υποκινούν βία στο διαδίκτυο με φόντο τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, που κόστισαν τη ζωή στη Βάγια Νέστορα.
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ τόσο για τους χρήστες των social media που υποκινούν την βία κατά των Νεοδημοκρατών, μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, όσο και για τις δηλώσεις του για τον Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη.
Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε πως η νομική ομάδα του κόμματος θα κινηθεί νομικά κατά όλων όσων έγραψαν στα social media «καλά πάθατε», λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα και τον τραυματισμό 4 ακόμα ανθρώπων, ανάμεσα σε αυτούς και της πολιτεύτριας της ΝΔ και κόρη του θύματος, Αφροδίτη Νέστορα.
«Θα κινηθούμε νομικά κατά όλων όσων απειλούν τις ζωές των Νεοδημοκρατών στο διαδίκτυο αυτές τις ημέρες. Τέρμα η ασυλία στο διαδίκτυο. Τέρμα η εντύπωση ότι μπορείς να παίρνεις ανώνυμα ή επώνυμα το πληκτρολόγιό σου και να γράφεις στους ανθρώπους της ΝΔ ότι καλά σας έκαναν. Υποκινούν βία. Αυτό διώκεται σε Ελλάδα και Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τις δηλώσεις του για τον Αλέξη Τσίπρα που από πολλούς ερμηνεύτηκαν πως «όποιος έχει αριστερό πρόσημο υποθάλπτει την βία», ανέφερε:
«Ας πει ο κάθε ένας ό,τι θέλει. Ο πρώτος υπουργός Προστασίας του Πολίτη που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας και ο οποίος παραιτήθηκε, είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τότε είχαν σχέση με τρομοκράτες και απειλούσαν τη ζωή του. Ανέχονται τη βία, ακόμα και χθες τα στελέχη του κόμματος Τσίπρα είχαν δυσκολία να πουν αν είναι εναντίον ή υπέρ των καταλήψεων στα πανεπιστήμια. Πλέον έχει επιβληθεί ο νόμος και αυτές οι ομάδες εκδικούνται. Αυτή είναι η εκτίμησή μου», ανέφερε.
Για τον Παναγιώτη Νέστορα που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο πρόσθεσε: «Τον ευχαριστώ που με δέχθηκε χθες. Είναι ένας άνθρωπος που έχει χάσει την σύντροφό του και ένα παιδί πριν από 5 χρόνια, η ιστορία του είναι συγκλονιστική. Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ. Παναγιώτης που θέλουν μία ήρεμη ζωή με τάξη, ασφάλεια, να μην φοβάται για τα παιδιά του. Κάποιοι “κλείνουν το μάτι” σε αυτούς που θέλουν το μπάχαλο, την τρομοκρατία τη βία. Αυτή είναι συνεπής στάση εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι θέμα μιας δήλωσης ή σύμπτωσης. Είναι συνεπής στάση που έδειξε ανοχή σε τρομοκράτες, σε αναρχικές ομάδες που έκαναν καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σε ανθρώπους που πετούσαν μολότοφ. Δεν μπορούν να πάρουν πίσω αυτά που είπαν ξανά και ξανά στον ελληνικό λαό».
-
01 Ιουλιου 2026, 21:19Πολιτική καταδίκη για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη -
02 Ιουλιου 2026, 10:25Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον 60χρονο που έσβησε μετά από τροχαίο δυστύχημα στο Μεταξοχώρι – Η έκκληση της οικογένειας -
01 Ιουλιου 2026, 13:46Βασίλης Λεβέντης: Πέθανε σε ηλικία 75 ετών -
02 Ιουλιου 2026, 07:15Νικόλας Φαραντούρης: Απαράδεκτοι Μπίστης και Σιακαντάρης που χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια την πόντιση καλωδίου στην Κάσο! (podcast) -
01 Ιουλιου 2026, 21:12Αμμουδάρα: «Έσκασε» ο μετασχηματιστής από τη ζέστη και την υγρασία - Λαχτάρισαν οι κάτοικοι -
01 Ιουλιου 2026, 17:07Έκκληση για υλικό ή αυτόπτες μάρτυρες ζητά η οικογένεια του 60χρονου που «έφυγε» μετά το τροχαίο στο Μεταξοχώρι
