Καιρός: Η ψυχρή εισβολή από τον βορρά, φέρνει καταιγίδες, χιόνια και βουτιά της θερμοκρασίας
αγαπημένα σου στη Google
Με άστατο καιρό θα κυλήσει η αυριανή ημέρα, το Σάββατο (05.04.2025) με βροχές και καταιγίδες με αποκορύφωμα την Κυριακή οπότε και θα έρθει ψυχρή εισβολή από τα βόρεια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.
Ο καιρός την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, δείχνει το άγριό του πρόσωπο με έντονες βροχές… Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση συνοδεία βοριάδων, ενώ θα χιονίσει και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.
Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με το meteo.gr από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 8 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα και το Ιόνιο από 8 έως 18 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 5 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Την Κυριακή περιμένουμε ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.
Στον Λαγκαδά ο μεγαλύτερος όγκος νερού
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (04.04.2025) σημειώθηκαν στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχόπτωσης έως τις 17:40 καταγράφεται στο Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης και ανέρχεται σε 36.8 χιλιοστά.
-
20 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα προβλήματα, οι καθυστερήσεις και οι προοπτικές-Ο Πρωτοδίκης Αργύρης Κατσαμάνης στο Newshub.gr (Μέρος Α) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:51Πατσίδερος: Το χωριό στο οποίο οι εκλογές για τον Πολιτιστικό Σύλλογο συνοδεύτηκαν με... νόστιμο φαγητό και καλή παρέα (Φωτο) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:42Ποιοι είναι οι επόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδοχή της έδρας, μετά την παραίτηση Μαμουλάκη και από το βουλευτικό αξίωμα -
19 Οκτωβριου 2026, 10:45Χάρης Μαμουλάκης: Ηθικο-πολιτικά όφειλα να παραιτηθώ - Όλα γίνονται στην ώρα τους!... (podcast) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:32Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
19 Οκτωβριου 2026, 08:30Αρετή Αυγουλέα: Η περιεμμηνόπαυση δεν είναι ταμπού - Όταν σώμα και διάθεση αλλάζουν, η γυναίκα αναζητά απαντήσεις! (podcast)
