Καλά νέα για τον τουρισμό: Η Ελλάδα παραμένει "πορτοκαλί" για τους Βρετανούς
Δεν άλλαξε τελικά η θέση της Ελλάδας στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη που έχει δημιουργήσει η βρετανική κυβέρνηση για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Παρά τη φημολογία για υποβάθμιση της Ελλάδας και της Ισπανίας λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού τελικά και οι δύο χώρες παρέμειναν στην πορτοκαλί λίστα.
Αυτό σημαίνει πως οι ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολασμένοι μπορούν να επισκεφθούν την χώρα μας χωρίς να μπουν σε καραντίνα στην επιστροφή.
Σίγουρα είναι μια καλή είδηση για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς δεν θα ανακοπεί το τουριστικό ρεύμα από τη Μεγάλη Βρετανία που ήδη έχει δυναμώσει από τα τέλη Ιουλίου και αναμένεται να αυξηθεί μέσα στον Αύγουστο. Το γεγονός πως η επόμενη αναθεώρηση του συστήματος από τη βρετανική κυβέρνηση είναι προγραμματισμένη σε 3 εβδομάδες δημιουργεί προσδοκίες για έναν πολύ καλό Αύγουστο στους ανθρώπους του τουρισμού.
Αξίζει ακόμα να αναφερθεί πως η Τουρκία εξακολουθεί να είναι στη “κόκκινη” λίστα των Βρετανών.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast) -
01 Μαΐου 2026, 10:55Αιματηρή συμπλοκή στο Ηράκλειο: Άγρια επίθεση σε υπάλληλο μπαρ την Πρωτομαγιά
