Καλαμάτα: 56 διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν από ακυβέρνητο ιστιοφόρο
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έφτασαν στην Καλαμάτα οι πρώτοι 19 διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, με περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Μονεμβασιάς.
Οι υπόλοιποι, που περισυνελέγησαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο, αναμένεται να φτάσουν λίγο μετά τις 3 στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των αποθηκών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο σε διεθνή ύδατα, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου, εκπέμποντας σήμα κινδύνου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που προχώρησε στη διάσωση και ασφαλή περισυλλογή των επιβαινόντων – συνολικά 56 άτομα. Κατά δήλωσή τους, η συντριπτική πλειονότητα των διασωθέντων είναι υπήκοοι Ιράν, ενώ μέχρι στιγμής αρνούνται να αποκαλύψουν στις αρχές το σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους.
Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να αποσαφηνιστούν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σε οργανωμένη δομή φιλοξενίας στην ενδοχώρα.
-
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
20 Απριλιου 2026, 07:15Ιπποκράτης Δασκαλάκης: ΗΠΑ-Ιράν, ποια σημεία θα κρίνουν τον νικητή και τον ηττημένο! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 20:38Η «αποκέντρωση» του ελληνικού τουρισμού – Οι νέοι προορισμοί που ανταγωνίζονται επιλογές όπως η Κρήτη -
19 Απριλιου 2026, 18:38Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 300.000 δικαιούχους από 1η Μαΐου, ποιοι θα πάρουν έξτρα μπόνους- Αναλυτικά τι αλλάζει
