Μαμουλάκης: Έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ύψος των διοδίων του ΒΟΑΚ;
αγαπημένα σου στη Google
Αντίγραφο της αλληλογραφίας της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της εγκριτικής απόφασής της σχετικά με το ύψος των Διοδίων Τελών που θα επιβληθούν στους χρήστες του ΒΟΑΚ ζητάει με σχετική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Μεταφορών & Υποδομών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.
Με τη σχετική ΑΚΕ, γίνεται αναφορά στην υπογραφή της σύμβασης 35ετούς παραχώρησης του έργου της μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο και επισημαίνεται ότι η έναρξη της περιόδου παραχώρησης, τελεί υπό την αίρεση εκπλήρωσης, σωρευτικά εντός 8 μηνών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος, ειδικών προϋποθέσεων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του ύψους των Διοδίων Τελών που επιβάλλονται στους χρήστες.
Γι’ αυτό και τονίζεται ότι λόγοι διαφάνειας, λογοδοσίας και ευχερούς λήψης πληροφόρησης ως προς το ύψος των διοδίων που θα επιβληθούν στους χρήστες του οδικού δικτύου του ΒΟΑΚ, επιβάλλουν την κατάθεση στο Κοινοβούλιο των σχετικών εγγράφων που θα επιβεβαιώνουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
-
29 Ιουνιου 2026, 09:30Έκτακτο επίδομα παιδιού: Μέχρι αύριο στους λογαριασμούς ενός εκ. δικαιούχων τα 150 ευρώ -
30 Ιουνιου 2026, 10:30Θρήνος στο Στείρωνα για το θάνατο του 60χρονου Μανώλη που καταπλάκωσε το τρακτέρ του -
30 Ιουνιου 2026, 09:29Δυστύχημα στο Στείρωνα: 60χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του και άφησε την τελευταία του πνοή -
29 Ιουνιου 2026, 14:16Χανιά: Στο πένθος η τοπική κοινωνία για τον αιφνίδιο θάνατο της 41χρονης Άννας -
29 Ιουνιου 2026, 07:20Ρέθυμνο: Παρατείνεται η διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίου Γεωργίου Μυλούρη, για την ολοκλήρωση των εργασιών -
30 Ιουνιου 2026, 12:48Έκτακτο επίδομα παιδιού: Άρχισε η καταβολή των 150 ευρώ σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους
