Νέα απεργία δημοσιογράφων με τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΠΗΝ
Νέα απεργία πραγματοποιούν σημερα οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.
Παίρνοντας τη σκυτάλη από την απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στην αδιαλλαξία εκδοτών και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών που οχυρώνονται πίσω από τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων για να μην κάθονται καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους δημοσιογράφους όλης της χώρας να δώσουν και πάλι μαζικά το «παρών» στην απεργία που έχει συναποφασίσει με όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις μέλη της, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΠΗΤ.
Η απεργία, στην οποία κατέρχεται με απόφασή της και η ΠΟΣΠΕΡΤ, θα ξεκινήσει στις 5 π.μ. σημερα και θα ολοκληρωθεί στις 5 π.μ. την Παρασκευή.
Σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
«Με κεντρικό το αίτημα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας διεκδικούμε να μπει ένα τέλος στην ομηρία των ατομικών συμβάσεων εργασίας που κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς, εισαγωγικό μισθό 1.250 ευρώ, αυξήσεις 10% με βάση τις τελευταίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατοχύρωση των αμοιβών για την εργασία τα Σαββατοκύριακα (25% και ρεπό για το Σάββατο συν 100% για την Κυριακή), αύξηση των αποζημιώσεων για αποστολές εκτός έδρας, ημερήσια αποζημίωση 350 ευρώ για αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές και 250 ευρώ για περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές».
-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
25 Απριλιου 2026, 19:00«Χαμόγελα» για τα αποθέματα νερού στην Κρήτη – Πάνω από 12 εκατ. κυβικά στον Αποσελέμη -
26 Απριλιου 2026, 11:00Γιώργος Βουλγαράκης: Απ’ τον πολιτικό λόγο στο… ρουσφέτι! Βουλευτές, κόμματα και ποιότητα της δημοκρατίας (podcast) -
26 Απριλιου 2026, 07:15Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Επιστρέφουμε στην εποχή των ... Αυτοκρατοριών (podcast)
