Νίκη Κεραμέως: «Αυξάνεται το συνολικό ποσό για την Παιδεία, κατά 142 εκ. ευρώ»
αγαπημένα σου στη Google
Ευχαριστίες από καρδιάς, στην εκπαιδευτική κοινότητα, για τη συμβολή της στο «τιτάνιο εγχείρημα» της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έδωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας επί του προϋπολογισμού 2021, η κα Κεραμέως είπε μέσα στους τελευταίους μήνες, εντάχθηκαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση περίπου 2,2 εκ. πολίτες, από το νηπιαγωγείο έως την ανώτατη εκπαίδευση, «καταρρίπτοντας στερεότυπα, γκρεμίζοντας στεγανά, μετασχηματίζοντας την εκπαίδευση, προσεγγίζοντας το παρόν και το μέλλον της. Το εγχείρημα είναι τιτάνιο και οι δυσκολίες πολλές, όμως σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί» είπε η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων: Ευχαριστώ από καρδιάς, κάθε μαθητή, σπουδαστή, φοιτητή, εκπαιδευτικό και γονέα, που προσπαθεί και προσαρμόζεται, που υπερνικά εμπόδια, με κάθε μικρό και μεγάλο βήμα. Όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση ενωμένοι και δυνατοί, είπε η κα Κεραμέως.
Όπως είπε στην ομιλία της η υπουργός, βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και ενώπιον μιας μακροοικονομικής αβεβαιότητας, που συνέχεται με τις επιπτώσεις της πανδημίας και την ταχύτητα αποκατάστασης της οικονομικής δραστηριότητας, Παρά τις αντιξοότητες, πρόσθεσε, εντείνουμε τις προσπάθειες μας, και αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ και του Μηχανισμού Ανάπτυξης.
Όπως μάλιστα επισήμανε σύμφωνα με το iefimerida.gr, παρά τις δυσκολίες, αυξάνεται το συνολικό ποσό για την Παιδεία, κατά 142 εκ ευρώ (+2,5%). Μιλώντας για τα τρία συστατικά στοιχεία του προϋπολογισμού για την Παιδεία, είπε ότι είναι 1. οι μόνιμοι διορισμοί στη γενική και ειδική εκπαίδευση, 2. οι στοχευμένες αυξήσεις στον τακτικό προϋπολογισμό και 3. οι αυξήσεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που αποσκοπούν στη διαμόρφωση ενός μείγματος ανάπτυξης του εκπαιδευτικού συστήματος, ποιοτικής του διεύρυνσης, ψηφιακού μετασχηματισμού, κοινωνικής μέριμνας, και συμπερίληψης όλων.
Πρώτο μέλημά μας, υπογράμμισε, είναι να σταθούμε δίπλα σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, ειδικότερα εν μέσω πανδημίας, να αφουγκραστούμε τις δυσκολίες τους, τα προβλήματά τους, τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους.
-
10 Σεπτεμβριου 2026, 12:00Στέλιος Βοργιάς: Η Κρήτη έχει πληρώσει με αίμα τις παραβάσεις στους κανόνες για την ανήλικη εργασία! (podcast) -
10 Σεπτεμβριου 2026, 10:52O διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του ΠΑΓΝΗ για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναφέρει για τις θεραπείες -
11 Σεπτεμβριου 2026, 21:42Τη Δευτέρα στη Νίκαια η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γιατρών -
11 Σεπτεμβριου 2026, 07:26Δημήτρης Ξυδάκης: «Η πλασμαφαίρεση γίνεται εξειδικευμένα σε νοσοκομειακό περιβάλλον» – Πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών σε ιδιωτικά ιατρεία στο Ηράκλειο (podcast) -
10 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Ανατροπή στην υπόθεση Μαζωνάκη: Είχε ξεκινήσει η πλασμαφαίρεση όταν έπαθε την ανακοπή-Τι βρήκε η ΕΛΑΣ -
10 Σεπτεμβριου 2026, 10:45Γιάννης Μαυρόπουλος: Με τον Τραμπ πολλοί στην Αμερική έδειξαν την κακία που έκρυβαν μέσα τους! (podcast)
