Νίκη Κεραμέως: Θα προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτω ΑΕΙ
Οι συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ με γνώμονα τον εξορθολογισμό του πανεπιστημιακού χάρτη θα προχωρήσουν, παρά τις παραδοσιακές πιέσεις, θέτοντας τέλος στην άκριτη μαζική ίδρυση τους, τονίζει στην Καθημερινή της Κυριακής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Η αρχή γίνεται από τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως πρότεινε η σύγκλητος του Ιδρύματος, με το υπουργείο να τονίζει πως δεν ισχύει πια η στρατηγική που υιοθετήθηκε εδώ και τρεις δεκαετίες, ΑΕΙ σε κάθε πόλη.
Η υπουργός τονίζει, επίσης, ότι συνεχίζεται η συνολική προσπάθεια εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη, μετά την άκριτη μαζική ίδρυση ή πανεπιστημιοποίηση άνω των 100 τμημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας ή βιωσιμότητας και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θέσεων εισακτέων, που φτάνουν τους 77. 415, που θα διατεθούν στα ΑΕΙ για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα είναι κατά 550 θέσεις μειωμένος συγκριτικά με πέρυσι.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
