Πτώση της θερμοκρασίας από τις 25 Ιουλίου-Ενδείξεις για νέο καύσωνα στο τέλος του μήνα
Περίπου 20 μέρες όπως όλα δείχνουν θα διαρκέσει συνολικά το κύμα ακραίας ζέστης, ενώ ήδη διανύουμε την 13η μέρα με υψηλές θερμοκρασίες.
Σύμφωνα με το meteo.gr, όπως διαφαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις του καιρού έρχεται πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 25 Ιουλίου.
Το meteo.gr αναλύει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετάται η πορεία των αερίων μαζών.
Οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.
Σύμφωνα με το σύνολο των διαθέσιμων προγνωστικών σεναρίων, αναμένεται σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 25/7.

Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27/7 έχει μεγάλη αβεβαιότητα, όμως η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:53Εσπερίδα για την ιστορία του ελληνικού βιβλίου ανά τους αιώνες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
