Πυροσβεστική: 35 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα
αγαπημένα σου στη Google
Η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
Οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε.
Συνολικά 35 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών (διαβάστε εδώ).
Τέλος η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.
Ενημέρωση Κικίλια για πυρκαγιές: Ένα βήμα πριν από τον κόκκινο συναγερμό - Τι προβλέπεται για Κρήτη
«Από αύριο και μέχρι το Σαββατοκύριακο ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιών θα είναι ένα βήμα πριν από το επίπεδο κόκκινου συναγερμού καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες η βλάστηση έχει ξεραθεί λόγω του προηγούμενου καύσωνα, το θερμόμετρο θα ανέβει ξανά ψηλά και κυρίως θα φυσούν ισχυρά μελτέμια» τόνισε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτες δηλώσεις του. Πρόσθεσε ότι μιλάμε για το πιο επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση πυρκαγιών που μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
«Οι καύσεις, οι θερμές εργασίες, το μπάρμπεκιου και ό, τι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ένα σπινθήρα, ούτως ή άλλως απαγορεύονται ρητά από τον νόμο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ειδικά αυτές τις μέρες όμως, όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλα πύρινα μέτωπα. Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε εγρήγορση, με αυξημένες περιπολίες από επίγειες δυνάμεις αλλά και drones» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν μεγάλη προσοχή. «Καλώ όλους να επιδείξουν πολύ μεγάλη προσοχή για να μην κινδυνεύσουν δάση, περιουσίες και άνθρωποι από επιπόλαιες και εγκληματικές ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
23 Ιουλιου 2026, 12:49ΒΟΑΚ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών – Τι αλλάζει έως τις 29 Ιουλίου -
23 Ιουλιου 2026, 15:25Δολοφονία δικηγόρου Γεωργίου: Νέα στοιχεία - Ο Αιγύπτιος τον χτύπησε τόσο άγρια που έσπασε το χέρι του -
24 Ιουλιου 2026, 11:00Γιώργος Σκαφιδάς: Όλα τα σενάρια στο «τέλειο αδιέξοδο» του Ιράν και του Ορμούζ! (podcast) -
24 Ιουλιου 2026, 11:30Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Ιουλιου 2026, 09:35Δακοκτονία στην Κρήτη: Ο χρόνος είναι σύμμαχος …του δάκου – Έντονη η ανησυχία του ΣΕΔΗΚ για τη φετινή χρονιά, με τα φάρμακα πλέον να εξαντλούνται! -
23 Ιουλιου 2026, 15:57Κρήτη: Συνελήφθησαν ιατροδικαστής και τοξικολόγος για αλλοίωση αποτελεσμάτων σε εκθέσεις - Η υπόθεση σχετίζεται με τη «μαφία των Χανίων»
