Σήμερα θα πέσει χαλάζι και από αύριο καύσωνας-Από 41-43 βαθμοί C από Πέμπτη-Σάββατο
αγαπημένα σου στη Google
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού σήμερα Δευτέρα με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της χώρας ωστόσο σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη. Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27 του μηνός με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη-Σάββατο οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της θερμοκρασίας μέσα από το πυκνό του δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, ενώ θα υπάρχει συχνή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του θερμού κύματος.
Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμεραενώ με σύμβολα επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται χαλαζοπτώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές με τα κόκκινα τρίγωνα όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει μέγεθος μεγαλύτερο των 2 εκατοστών.

-
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
10 Σεπτεμβριου 2026, 12:00Στέλιος Βοργιάς: Η Κρήτη έχει πληρώσει με αίμα τις παραβάσεις στους κανόνες για την ανήλικη εργασία! (podcast) -
10 Σεπτεμβριου 2026, 10:52O διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του ΠΑΓΝΗ για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναφέρει για τις θεραπείες -
10 Σεπτεμβριου 2026, 09:00Ηράκλειο: Κοιτούσε στο κινητό τηλέφωνο του ενώ περπατούσε στον Κούλε και έπεσε στη θάλασσα! -
09 Σεπτεμβριου 2026, 21:25Η Ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Αιχμές Γεωργιάδη για τη λειτουργία της ιδιωτικής κλινικής -
09 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Ξεκινά αύριο το επίδομα των οικοδόμων-Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται
