«Στην παλιά του γειτονιά» ο Γιώργος Μαζωνάκης: Πλήθος κόσμου στη «λαϊκή αγρυπνία» στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας
αγαπημένα σου στη Google
Ξεκίνησε, λίγο μετά τις 8 το βράδυ εντός του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στη Νίκαια, το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του αγαπημένου τραγουδιστή.

Η ασυμβίβαστη ζωή του Γιώργου Μαζωνάκη και τα τραγούδια του καθώς και ο αδόκητος χαμός του, έχουν προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση και στη Νίκαια, την «παλιά του γειτονιά» όπου μεγάλωσε, σπεύδουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και με πούλμαν από άλλες περιοχές για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον δημοφιλή καλλιτέχνη.

Η σορός του Γιώργου Μαζωνάκη έφτασε στην αγαπημένη του εκκλησία στις 19:30, με τα μεγάφωνα από αυτοκίνητα να παίζουν τις «Ώρες μικρές» και τον κόσμο να ραίνει με λουλούδια το αυτοκίνητο που τον μετέφερε μέσα σε ρίγη συγκίνησης.


«Αθάνατος!» φώναζε ο κόσμος τη στιγμή που η σορός του έβγαινε από το αυτοκίνητο και κατευθυνόταν στην εκκλησία.
Πάντως, από τα μεγάφωνα της εκκλησίας ζητούσαν από τον κόσμο να είναι ψύχραιμος και να μην παίζει μουσική, γιατί η επιθυμία του Γιώργου ήταν να ακούγονται οι ψαλμωδίες.

Την ίδια ώρα σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν, όταν η σορός πέρασε μπροστά από το σημείο που βρισκόταν η οικογένειά του. Οι δύο αδερφές του τραγουδιστή, Μαρία και Βάσω, η μητέρα του και ο πατέρας του, δακρυσμένοι, μην θέλοντας ακόμα να τον αποχωριστούν, προσπαθούσαν να πλησιάσουν κοντά και να αγγίξουν το φέρετρο, με την ασφάλεια του χώρου να τους κρατά διακριτικά λίγο πιο μακριά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λιποθυμικά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νίκαια, με τη ζέστη και την πολυκοσμία να δυσχεραίνουν την κατάσταση, ενώ στο σημείο βρίσκεται ασθενοφόρο, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο το μεσημέρι στην ίδια εκκλησία, παρουσία κόσμου τελικά, και μόνο η ταφή στο Γ' Νεκροταφείο θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.
protohema.gr/ifimerida.gr
-
12 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Κινέζικο ρομπότ τρέχει τα 100 μέτρα πιο γρήγορα από το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ -
13 Σεπτεμβριου 2026, 08:05Αιματολόγος Αγγ. Αθανασόπουλος: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι θεραπεία αντιγήρανσης ή αποτοξίνωσης! Τι συμβαίνει σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής (podcast) -
13 Σεπτεμβριου 2026, 14:40Λιθίνες Σητείας: Συγκίνηση στην επίσκεψη του καταγόμενου από την περιοχή Μητροπολίτη Αγκύρας κ Γρηγορίου Φραγκάκη -
13 Σεπτεμβριου 2026, 19:58Τι κάνει στον εγκέφαλό μας η καθημερινή χρήση AI - Η ανησυχία των επιστημόνων για την τεχνητή νοημοσύνη -
13 Σεπτεμβριου 2026, 08:48Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο ΒΟΑΚ προς τα ανατολικά από 17-21 Σεπτεμβρίου λόγω εργασιών-Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς -
13 Σεπτεμβριου 2026, 18:42Μεσαρά: Ένα οδικό δίκτυο που προκαλεί μεγάλη και δικαιολογημένη αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία!
