Συνελήφθησαν 12 μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά
αγαπημένα σου στη Google
Εξιχνιάστηκε από το «ελληνικό FBI» το περιστατικό ένοπλης συμπλοκής, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2024 έξω από νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά, μεταξύ δυο αντιμαχόμενων εγκληματικών ομάδων.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, το πρωί της Παρασκευής, από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 12 άτομα, μέλη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και λιμενικός υπάλληλος, ενώ από την ενδελεχή έρευνα και έτερες αστυνομικές ενέργειες, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή και ο ρόλος τους στην συμπλοκή.
Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα ξημερώματα της 29-04-2024, έξω από νυχτερινό κέντρο στην περιοχή του Πειραιά, δυο εγκληματικές ομάδες, αποτελούμενες από τουλάχιστον 6 άτομα η καθεμία, συνεπλάκησαν αρχικά μεταξύ τους με γροθιές και κλωτσιές. Ακολούθως, μέλη των δυο εγκληματικών ομάδων, αντάλλαξαν εκατέρωθεν πυροβολισμούς, με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Από τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:
• πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε 10 φυσίγγια
• περίστροφο που έφερε 6 φυσίγγια,
• πιστόλι κρότου με φυσίγγιο στη θαλάμη, μετά του γεμιστήρα,
• κυνηγετική καραμπίνα,
• πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
• 2 γεμιστήρες και θήκη πιστολιού,
• 14 μαχαίρια διαφόρων τύπων,
• ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη συμπλοκή,
• πλήθος αναβολικών σκευασμάτων και δισκίων,
• ζευγάρι γάντια με κοκκάλινο εμπρόσθιο μέρος,
• 3 αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα,
• ποσότητα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους, 2,4 γραμμαρίων και
• το χρηματικό ποσό των 175.470 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση καθήκοντος και παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ η πλειοψηφία των κατηγορούμενων έχουν ποινικό παρελθόν για -κατά περίπτωση- ομοειδή και άλλα αδικήματα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
-
20 Ιουλιου 2026, 11:33Καύσωνας: Πότε θα βγάλει απαγόρευση εργασίας το Υπουργείο Εργασίας - Αφόρητες καταστάσεις για τους εργαζόμενους στην Κρήτη -
19 Ιουλιου 2026, 21:40Επίδομα αδείας: Πότε οφείλουν οι εργοδότες να το καταβάλλουν - Υποχρεωτικό όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα -
19 Ιουλιου 2026, 07:05Η Παραπονεμένη Παναγία στον Πρίνο Ρεθύμνου: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο που καταρρέει αβοήθητο (Φωτο & Βίντεο) -
19 Ιουλιου 2026, 07:58Διακοπές ρεύματος: Δείτε πότε και πού θα κοπεί το ρεύμα την προσεχή βδομάδα -
19 Ιουλιου 2026, 07:20Σε νέα φάση η αγορά ελαιολάδου: Τι υποστηρίζει η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο -
19 Ιουλιου 2026, 08:04Νέο καραβάνι με… μετανάστες νότια της Κρήτης
