Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους των Περιφερειών
αγαπημένα σου στη Google
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, σύσκεψη με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους και Εντεταλμένους Συμβούλους των 13 Περιφερειών, με θέμα τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στη συγκρότηση της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, της ΔΙΚΑΦΚΑ. Η Διοίκηση είναι επιφορτισμένη με τη συγκεντρωτική χρήση του προσωπικού και των μέσων των ΕΔ, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τη διαπίστωση ενός συμβάντος, είναι σε θέση να εκπέμψει τις απαραίτητες και κατάλληλες δυνάμεις για την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης προβαίνοντας στη σκιαγράφηση των γενικών αρχών λειτουργίας της ΔΙΚΑΦΚΑ, επεσήμανε τον επικουρικό της ρόλο προς την πολιτική προστασία, αφού αφορά στη συνδρομή των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, η οποία έχει εξ αποστολής την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών και της διαχείρισης μιας πυρκαγιάς. Το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αρμοδιότητα και ευθύνη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και διατίθονται κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στο οργανωτικό πλαίσιο της ΔΙΦΚΑ που προβλέπει την τοποθέτηση έμπειρων συνδέσμων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι οποίοι με τη διαπίστωση του γεγονότος ή την αποστολή του αιτήματος θα προβαίνουν σε αναγνώριση για την αποστολή της κατάλληλης, ποσοτικά και ποιοτικά, δύναμης.
Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Περιφερειών για την παρουσία, που έχει στόχο να θέσει τις βάσεις μιας καλής συνεργασίας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Περιφέρειες στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας.
-
16 Ιουνιου 2026, 09:30Τι βλέπει η Chevron στην Ελλάδα και «μαζεύει» οικόπεδα για έρευνες σε Κρήτη, Ιόνιο και Πελοπόννησο; -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
15 Ιουνιου 2026, 10:20Αναβρασμός στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για τη δομή μεταναστών-Αντιδράσεις και εντός της ίδιας της Δημοτικής Αρχής-Επιστολή από τουριστικούς φορείς -
15 Ιουνιου 2026, 07:06Δύο νέοι χώροι υποψήφιοι για τη Δομή μεταναστών - Μια στο Ηράκλειο, μια στα Πεζά -
15 Ιουνιου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
15 Ιουνιου 2026, 21:08«Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων»: Η αναφορά μετά τις προφυλακίσεις για το θάνατο του Δασκαλάκη
