Τι ζήτησε από Φλωρίδη η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι
αγαπημένα σου στη Google
Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κόντρουτσα Κοβέσι με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Δικαιοσύνη Ιωάννη Μπούγα.
Κατά την συνάντηση η οποία διήρκεσε 30 λεπτά η κυρία Κοβέσι ζήτησε την ενίσχυση του ελληνικού παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την ενίσχυση του τμήματος με 3 ακόμη εισαγγελείς (απασχολούνται σήμερα 10), την πρόσληψη 6 διοικητικών υπαλλήλων, την αύξηση των απολαβών όσων απασχολούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα, αλλά και τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών και του χώρου που εργάζονται.
Ο Έλληνας Ευρωπαίος Εισαγγελέας Νίκος Πασχάλης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με τις ελληνικές αρχές. Από την πλευρά της, η κυρία Κοβέσι έδειξε ενδιαφέρον για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συνταγματος, με τον κ. Φλωρίδη να ξεκαθαρίζει πως ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει την αναθεώρηση του.
Από την πλευρά της η κυρίας Κοβέσι δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη και από την συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει συνάντηση της και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Τζαβέλλα.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουχάκη -
29 Μαΐου 2026, 07:50Μελέτης Μελετόπουλος: Χωρίς προοπτική η κίνηση Τσίπρα, το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο πατριωτικό κέντρο και γύρω από αυτό! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Το χαλάζι «ράβδισε» ελιές και «συγκόμισε» αμπέλια στην Κάτω Μεσαρά – Στο Λασίθι οι βροχές καταστρέφουν την πατάτα!
