Την Τετάρτη η εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής – «Παρών» από ΝΔ, «ναι» από αντιπολίτευση
αγαπημένα σου στη Google
Ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί η Έλενα Ακρίτα στη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας, το κυβερνών κόμμα προσανατολίζεται στο να μην υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Ακρίτα, επιλέγοντας πιθανότατα «παρών».
Γεγονός που καθιστά αβέβαιη την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 151 ψήφων, παρά το γεγονός ότι η υποψήφια φαίνεται να συγκεντρώνει ευρεία στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης: ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας.
Το ΠΑΣΟΚ άσκησε αιχμηρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι «δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων» και στηρίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντηση ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «συστράτευση με ακραίες φωνές», σχολιάζοντας σε ανάρτησή του ότι «διυλίζει και καταψηφίζει τον κ. Στουρνάρα, αλλά καταπίνει την κ. Ακρίτα. Έντεκα χρόνια μετά, το “Μένουμε Ευρώπη” συστρατεύεται με τους πιο ακραίους εκφραστές της πάνω και της κάτω πλατείας. Καθένας με τις επιλογές του», καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.
Παρέμβαση έκανε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα Ακρίτα και κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «μπλοκάρει γυναίκα υποψήφια» και επιχειρεί να επιβάλει «ανδρικό προεδρείο».
Η Νίκη προσανατολίζεται επίσης στο «παρών», ενώ η πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν αλλάζει πρόσωπο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι Αρβανίτισσα εγώ», δείχνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην επιλογή της Έλενας Ακρίτα.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με δύο κάλπες και μυστική διαδικασία, βάσει των προτάσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς.
ertnews.gr
-
26 Αυγουστου 2026, 08:43Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Ποιοι πληρώνονται σήμερα, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ -
26 Αυγουστου 2026, 12:44ΕΑΣΗ: Κίνδυνος να χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις- Δεν λειτουργεί το σύστημα δηλώσεων ΟΣΔΕ -
26 Αυγουστου 2026, 07:15Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Πληρώνουμε τη μεγαλομανία και την ανασφάλεια Ερντογάν! Αντιδρά στον άξονα Ινδίας - Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας (podcast) -
26 Αυγουστου 2026, 07:06Ένας στους τρεις ξένους αναζητά σπίτι για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα - Στην κορυφή των επιλογών η Κρήτη -
26 Αυγουστου 2026, 11:23Μεσαρά: Θρήνος για τον 76χρονο άνδρα που σκοτώθηκε στο τροχαίο τα ξημερώματα - Πήγαινε στη λαϊκή για να πωλήσει τα προϊόντα του -
26 Αυγουστου 2026, 07:27Lego: Η αυτοκρατορία των 6,5 δισ. δολαρίων και το μεγάλο «όχι» στην AI
