Τραβούν «χειρόφρενο» τα ταξί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη
Χωρίς ταξί θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, με τους ιδιοκτήτες και οδηγούς να προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις έξι το πρωί.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ταξί «Ο Ερμής», οι επαγγελματίες του κλάδου διεκδικούν παράταση της υποχρεωτικής μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση πέραν του 2026, δωρεάν πρόσβαση στο P5 της προμίσθωσης του αεροδρομίου, μόνιμη διέλευση των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες, επαναφορά του πιστοποιητικού μητρώου γενικής χρήσης για την έκδοση και ανανέωση της ειδικής άδειας και κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί Θεσσαλονίκης σε περιοχή της Πυλαίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, όπου αντιπροσωπεία τους θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.
-
18 Μαΐου 2026, 11:12Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
18 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Εκτεθειμένες οι περιουσίες των Ρεθυμνιωτών ελέω...Κτηματολογίου - Στα «κάγκελα» όλοι οι Δήμοι -
17 Μαΐου 2026, 13:26Τιμία Κάρα Αγίου Αποστόλου Τίτου: Με λαμπρότητα και κατάνυξη το Ηράκλειο γιορτάζει απόψε την 60η επέτειο επανακομιδής -
17 Μαΐου 2026, 20:30Ηράκλειο: Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός της 60ής επετείου της Επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου -
17 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Γιατί η παραλιακή δεν έχει ανακατασκευαστεί ενώ έχει «δώσει» τόσα θανατηφόρα τροχαία (Βίντεο)
