Τρίκαλα: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από τσίμπημα «μαύρης χήρας»
αγαπημένα σου στη Google
Στο νοσοκομείο κατέληξε σήμερα άνδρας στα Τρίκαλα, τον οποίο τσίμπησε αράχνη «μαύρη χήρα».
Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου του χορηγήθηκε η προβλεπόμενη αγωγή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με το τοπικό trikalavoice.gr.
Η μαύρη χήρα (επιστημονική ονομασία: Latrodectus mactans) είναι ένα είδος δηλητηριώδους αράχνης, γνωστή για το πολύ ισχυρό της δηλητήριο, το μαύρο χρώμα με το χαρακτηριστικό κόκκινο σχήμα κλεψύδρας στην κοιλιά της, και την τάση του θηλυκού να σκοτώνει το αρσενικό μετά τη σύζευξη, πράξη που της έδωσε το όνομα «μαύρη χήρα».
Παρότι είναι επικίνδυνη, η «μαύρη χήρα» δεν είναι θανάσιμη για υγιείς ενήλικες. Το δηλητήριό της επηρεάζει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, μυϊκές κράμπες, ναυτία ή ιδρώτα.
-
25 Ιουνιου 2026, 08:24Τι ώρα θα ανακοινωθούν σήμερα οι βαθμοί των Πανελληνίων 2026 -
23 Ιουνιου 2026, 21:33Θλίψη για το θάνατο της 28χρονης Ράνιας -
24 Ιουνιου 2026, 19:45Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ ορκίστηκε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκης -
24 Ιουνιου 2026, 20:32Κερατέα: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου μετά από τροχαίο στη Λεωφόρο Λαυρίου -
24 Ιουνιου 2026, 12:08Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο -
23 Ιουνιου 2026, 14:47Κατερίνα Σπυριδάκη: «Στη Βουλή οι αποκλεισμοί των ατόμων με αναπηρία από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους»
