Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Μετανάστευση και το Άσυλο
αγαπημένα σου στη Google
Με τη θετική ψήφο μόνο της ΝΔ ψηφίστηκε επί της Αρχής και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το 'Ασυλο και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» καταψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, ενώ το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τάχθηκε με το «παρών».
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία, επίσης, και η υπουργική τροπολογία με τις διατάξεις για την παράταση λειτουργίας και καθορισμού αντιτίμου για την εκμετάλλευση του αγωγού τροφοδοσίας αεροπορικού καυσίμου του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα της μοριοδότησης, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης την καταψήφισαν, πλην της Ελληνικής Λύσης που τοποθετήθηκε με το «παρών».
Η ψηφοφορία, επειδή διεξήχθη μέσω ψηφοδελτίου από τους εισηγητές και αγορητές των κομμάτων, η Πλεύση Ελευθερίας, εάν και δήλωσε πως καταψηφίζει το νομοσχέδιο δεν κατέθεσε το σχετικό ψηφοδέλτιο με την λήξη της συνεδρίασης κάτι που αναμένεται να κάνει τις επόμενες ώρες.
iefimerida.gr
-
23 Αυγουστου 2026, 09:20Συγκίνηση στο γάμο της Χριστίνας και του Στιβ στην Άρβη (Βίντεο) -
23 Αυγουστου 2026, 07:00Το φαράγγι και οι πηγές του Κουρταλιώτη στο νότιο Ρέθυμνο-Ένας επίγειος παράδεισος (Φωτο) -
23 Αυγουστου 2026, 11:40Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες των πληρωμών -
23 Αυγουστου 2026, 07:06Καύσιμα: Τι φοβάται η αγορά από την 1η Σεπτεμβρίου - Στην κορυφή η Ελλάδα στην αύξηση της τιμής ντιζελ -
23 Αυγουστου 2026, 07:20Ρέθυμνο: Στις 26 Αυγούστου η καλοκαιρινή εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου -
22 Αυγουστου 2026, 15:0129 ιστορικά ξενοδοχεία «Ξενία» παίρνουν ξανά ζωή - Μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου- Τα σχέδια και οι επενδύσεις για την επαναλειτουργία τους
