Κρήτη: Πεζοπορία στο φαράγγι Ορεινού ή αλλιώς των Πεταλούδων
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΟΡΕΙΝΟΥ (ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ)
Το φαράγγι του Ορεινού (ή αλλιώς των Πεταλούδων) θα διασχίσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 23/03/2025. Η πεζοπορία μας θ’ αρχίσει από το δασάκι του Κουτσουρά, όπου θα μεταβούμε με τα αυτοκίνητα μας κι από εκεί ακολουθώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι θα ανηφορίσουμε ως τους περίφημους καταρράκτες στα καλύτερά τους αυτήν την εποχή και στα ξωκλήσια Αφέντη Χριστού και Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην αφετηρία ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 12 χιλιόμετρα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5-6 ώρες.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+
ΑΡΧΗΓΟΣ: Σοφία Σιδηροπούλου (6934668294)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (στο παρκινγκ του ΣΜ Βασιλόπουλος) στις 8:00 το πρωί. Η μεταφορά μας θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ, παρακαλείσθε να δώσετε 8€ στον οδηγό. Όσοι έρθετε κατευθείαν 9 η ώρα το αργότερο να είσαστε στο δασάκι του Κουτσουρά.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην αρχηγό ή στη Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701) (με μήνυμα: ονοματεπώνυμο κι αν έχετε αυτοκίνητο ή όχι) για τον σωστό προγραμματισμό. Αν ο καιρός ή οι συνθήκες δεν είναι βοηθητικές, η αρχηγός πιθανόν να τροποποιήσει τη διαδρομή!
-
25 Οκτωβριου 2025, 08:00Ετήσια Εκδήλωση Hotel Wellness Spa Services 2025 - "Μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους μας" -
24 Οκτωβριου 2025, 10:55Μάχη για τις επιδοτήσεις: 15 μέρες «ανηφόρα» για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ αγροτο-κτηνοτρόφοι ζεσταίνουν τα τρακτέρ -
24 Οκτωβριου 2025, 07:06ΟΠΕΚΕΠΕ: Επανέρχεται η υπόθεση με τους 250ρηδες – Να πώς βρήκαν οι επιτήδειοι τις αδήλωτες εκτάσεις για να κάνουν τις κομπίνες τους! -
24 Οκτωβριου 2025, 10:10Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
25 Οκτωβριου 2025, 13:36Ηράκλειο: Άγνωστος που ακολουθεί νεαρά κορίτσια, σκορπά ανησυχία σε μια ολόκληρη περιοχή -
24 Οκτωβριου 2025, 09:00Ηράκλειο: Ζέχνει ο αγωγός που ρίχνει βρώμικα νερά στη θάλασσα, δίπλα τα ενετικά τείχη (Φωτο & Βίντεο)
