Αχιλλέας Χεκίμογλου: «Αιχμάλωτοι στις ράγες» - Γιατί δεν καταφέραμε να φτιάξουμε σωστό σιδηρόδρομο στην Ελλάδα; (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
Μια «πονεμένη ιστορία», η ανάπτυξη των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής πορείας τους προβάλλει μέσα από το βιβλίο "Αιχμάλωτοι στις ράγες". Παράλληλα, μέσα από τη μελέτη αυτή φωτίζεται πολύπλευρα η οικονομική αλλά και πολιτική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.
Ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Αχιλλέας Χεκίμογλου, έμπειρος δημοσιογράφος των μεταφορών στο παρελθόν, μίλησε στις "Αναλύσεις" του Newshub με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη για την ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων, τις μεγάλες προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις καταστροφές τους, που έχτισαν ένα πλαίσιο παθογενειών που φτάνουν στο σήμερα. Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι, κράτος και επιχειρηματίες, δικτάτορες και δημοκράτες, στρατηγοί και σαμποτέρ, σε μια ιστορική διαδρομή που εντυπωσιάζει!
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
27 Οκτωβριου 2026, 15:10Σε αναμονή για νέα παράταση στο ΟΣΔΕ αλλά και για προκαταβολή βασικής ενίσχυσης -
27 Οκτωβριου 2026, 12:10Στα σκαριά οι επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας και ηλιακούς θερμοσίφωνες -
26 Οκτωβριου 2026, 14:18Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τα νεότερα για την υγεία του -
27 Οκτωβριου 2026, 08:48Εφορία: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις – Τι αλλάζει: Ποια είναι τα οφέλη για τους οφειλέτες -
26 Οκτωβριου 2026, 11:20Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
27 Οκτωβριου 2026, 15:40Στη σκιά των σοβαρών προβλημάτων στο τούνελ του Σεληναρίου έρχεται Κρήτη ο Χρ. Δήμας-Παραδίδει σε κυκλοφορία τα πρώτα 10 χιλ του ΒΟΑΚ
