Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Λαριτζανί θα πληρώσουν σύντομα - Το Ιράν εξαπέλυσε πυραύλους στο Ριάντ
αγαπημένα σου στη Google
Με εκατέρωθεν σφοδρά φονικά χτυπήματα κλιμακώνεται ο πόλεμος στο Ιράν, που έχει εισέλθει στην 19η ημέρα και παραμένει αβέβαιο το πότε θα τελειώσει. Η Τεχεράνη υπόσχεται εκδίκηση για την εξουδετέρωση του επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Αλί Λαριτζανί, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δίνει «λευκή επιταγή» στον στρατό του Ισραήλ να εξοντώνει Ιρανούς αξιωματούχους.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/03) το Ιράν εκτόξευσε βόμβες διασποράς στο Τελ Αβίβ, μία σφοδρή επίθεση από την οποία ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σκοτώθηκε, καθώς χτυπήθηκε το διαμέρισμα, στο οποίο διέμενε.
Η Τεχεράνη έκανε λόγο για «θανατηφόρα επίθεση», ως εκδίκηση για την εξουδετέρωση του Λαριτζανί από τον ισραηλινό στρατό, όπως μεταδίδει το cnn.gr.
Την ίδια ώρα, το Ισραήλ »«αποκεφαλίζει» το Ιράν, σκοτώνοντας και τον υπουργό Πληροφοριών της χώρας Εσμαέλ Κατίμπ, που ήταν στενός συνεργάτης του Χαμενεϊ.
Παράλληλα, συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα στη Βηρυτό, όπου πολυώροφα κτήρια κατέρρευσαν μέσα σε δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω 12 νεκρούς, πάνω από 40 τραυματίες και συντρίμμια.
Ταυτόχρονα, σφυροκοπά και την Τεχεράνη, όπου έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε νέο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους για τα Στενά του Ορμούζ, αφήνοντας αιχμές για «αδιάφορους συμμάχους».
Τέλος, στη Βαγδάτη, η αμερικανική πρεσβεία χτυπήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 48ωρο.
IDF: Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό ο διοικητής ιρανικής πολιτοφυλακής που συνεργάζεται με τη Χεζμπολάχ
Ο τελευταίος διοικητής της Μεραρχίας Ιμάμ Χοσεΐν, μιας ιρανικής πολιτοφυλακής που δραστηριοποιείται στο πλευρό της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε χθες στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό (IDF).
Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε τέσσερις πυραύλους που κατευθύνονταν προς το Ριάντ
Το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας της χώρας αναχαίτισαν με επιτυχία τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν προς το Ριάντ.
Σύμφωνα με σύντομη δήλωση του υπουργείου στο X, θραύσματα έπεσαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας λόγω των αναχαιτίσεων.
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.
-
23 Μαΐου 2026, 19:52Στην εντατική ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Μάριος Οικονόμου μετά από σοβαρό τροχαίο στα Ιωάννινα -
23 Μαΐου 2026, 14:00Θανατηφόρο τροχαίο στην Ιεράπετρα: Νεκρός σε δυστύχημα έπειτα από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων -
23 Μαΐου 2026, 14:33Καιρός: Αστραπές, βροντές και ισχυρές βροχές στην Κρήτη – Ο Μάιος μόνο... άνοιξη δεν θυμίζει (βίντεο) -
24 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Έρχονται ντομάτες Τουρκίας και άλλων τρίτων χωρών – Κάθε χρόνο οι εισαγωγές και οι ελληνοποιήσεις αποτελούν μάστιγα -
24 Μαΐου 2026, 07:06Το Newshub.gr στο Μουσείο του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο χωριό του στην Ίμβρο (Φωτογραφίες) -
23 Μαΐου 2026, 16:59Κρήτη: Βίωσε τον εφιάλτη για 4 χρόνια - Αθωώθηκε από την κατηγορία του βιασμού
