Χειροκροτήματα για τον Μητσοτάκη στην Πόλη- Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου
αγαπημένα σου στη Google
Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φεύγοντας από το Σισμανόγλειο Μέγαρο και πηγαίνοντας προς το Γενικό Προξενείο στο Πέρα.
Στο σημείο βρίσκονταν αρκετοί Έλληνες αλλά και εκατοντάδες Τούρκοι, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δυο πλευρές.
Συζήτησαν αναλυτικά για σχεδόν δυο ώρες, ενώ οι συνομιλίες ήταν συνεχόμενες μεταξύ των δυο, χωρίς μάλιστα κανέναν συνεργάτη.
Ενδεικτικό είναι ότι είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν έμειναν χωρίς γραβάτες. Πριν από το γεύμα, οι δύο άντρες, είχαν έναν μικρό διάλογο, με θέα τον Βόσπορο. Ο Ερντογάν του έδειξε τις γέφυρες του Βόσπορου και του εξήγησε για το υποθαλάσσιο τούνελ που έχει κατασκευάσει.
Ιδιαίτερη σημασία είχε, όπως τόνισε και ο Μανώλης Κωστίδης, ότι ο Τούρκος πρόεδρος ξεπροβόδισε έως το αυτοκίνητο τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το πέρας της συνάντησης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, δεν ειπώθηκε από καμιά πλευρά περί αποστρατικοποίησης των νησιών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τώρα αν η Τουρκία θα συνεχίσει τις παραβιάσεις.
Τα πρωτοσέλιδα
Παντως η συνάντηση απασχόλησε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε αποστρατικοποίηση νησιών.
«Το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης» γράφει στο πρωτοσέλιδο της η Χουριέτ.
Η Ακσαμ σημειώνει: «Συνάντηση κρίσης στην Κωνσταντινούπολη- Ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό»
«Βήματα βελτίωσης με Αθήνα - Συνεχίζεται η διπλωματική κινητικότητα» επισημαίνει άλλη τουρκική εφημερίδα.
-
20 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα προβλήματα, οι καθυστερήσεις και οι προοπτικές-Ο Πρωτοδίκης Αργύρης Κατσαμάνης στο Newshub.gr (Μέρος Α) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:51Πατσίδερος: Το χωριό στο οποίο οι εκλογές για τον Πολιτιστικό Σύλλογο συνοδεύτηκαν με... νόστιμο φαγητό και καλή παρέα (Φωτο) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:42Ποιοι είναι οι επόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδοχή της έδρας, μετά την παραίτηση Μαμουλάκη και από το βουλευτικό αξίωμα -
19 Οκτωβριου 2026, 10:45Χάρης Μαμουλάκης: Ηθικο-πολιτικά όφειλα να παραιτηθώ - Όλα γίνονται στην ώρα τους!... (podcast) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:32Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
19 Οκτωβριου 2026, 08:30Αρετή Αυγουλέα: Η περιεμμηνόπαυση δεν είναι ταμπού - Όταν σώμα και διάθεση αλλάζουν, η γυναίκα αναζητά απαντήσεις! (podcast)
