Η Ρωσία πήρε τον «απόλυτο έλεγχο» της πόλης Αβντιίβκα στην Ουκρανία
Η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα το βράδυ ότι πήρε τον «απόλυτο έλεγχο» της πόλης Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού από αυτή τη βιομηχανική πόλη, επίκεντρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο για την κατάληψη αυτής της πόλης που ήταν «ένας ισχυρός αμυντικός κόμβος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πρώτες πρωινές ώρες την Αβντιίβκα, παραχωρώντας στη Ρωσία τη μεγαλύτερη —κυρίως συμβολική— νίκη της στα πεδία των μαχών έπειτα από την αποτυχία της αντεπίθεσης του που εξαπολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
