Κλιμάκωση χωρίς φρένο στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής: Συναγερμός σε Κύπρο και Σαουδική Αραβία, βομβαρδισμοί στον Λίβανο
αγαπημένα σου στη Google
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ και Ιράν εισέρχεται σε νέα, επικίνδυνη φάση.
Σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ, ενώ η Τεχεράνη εξαπέλυσε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε αμερικανικούς στόχους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την ίδια ώρα, η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο απειλών, με το Ιράν να προειδοποιεί για νέες επιθέσεις έως ότου αποχωρήσουν οι βρετανικές δυνάμεις από τη μεγαλόνησο.
Στο Ριάντ, δύο drones έπληξαν την πρεσβεία των ΗΠΑ, προκαλώντας περιορισμένης έκτασης πυρκαγιά και μικρές υλικές ζημιές, ενώ η αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδική Αραβία αναχαίτισε οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στην πρωτεύουσα και την πόλη Αλ Χαργκ.
Παράλληλα, πληροφορίες από ιρανικές πηγές κάνουν λόγο για πλήγμα με drones και πυραύλους σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Μπαχρέιν, χωρίς μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση από την Ουάσιγκτον.
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέους βομβαρδισμούς στη Βηρυτός, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση στον Λίβανος.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «δεν πρόκειται για πόλεμο χωρίς τέλος», μιλώντας για «ταχεία και αποφασιστική δράση», ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι τα αντίποινα «θα γίνουν σύντομα», τονίζοντας πως οι ΗΠΑ διαθέτουν «απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών».
Την ίδια στιγμή, η Τεχεράνη ανακοίνωσε το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, απειλώντας με πλήγματα σε πλοία που θα επιχειρήσουν να τα διαπλεύσουν, γεγονός που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία για νέες ενεργειακές αναταράξεις.
Η διεθνής σκηνή μοιάζει να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί, με το ερώτημα πλέον να μην είναι αν η σύγκρουση θα κλιμακωθεί, αλλά μέχρι πού μπορεί να φτάσει.
-
24 Ιουλιου 2026, 11:00Γιώργος Σκαφιδάς: Όλα τα σενάρια στο «τέλειο αδιέξοδο» του Ιράν και του Ορμούζ! (podcast) -
24 Ιουλιου 2026, 20:07Στην Αττική η κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί - Πάνω από 100.000 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες σε όλη τη χώρα -
24 Ιουλιου 2026, 20:53Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη: Από τον καύσωνα στις βροχές και τις καταιγίδες -
24 Ιουλιου 2026, 11:30Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Ιουλιου 2026, 09:35Δακοκτονία στην Κρήτη: Ο χρόνος είναι σύμμαχος …του δάκου – Έντονη η ανησυχία του ΣΕΔΗΚ για τη φετινή χρονιά, με τα φάρμακα πλέον να εξαντλούνται! -
25 Ιουλιου 2026, 07:06Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Άνοδος και στην Κρήτη στις τιμές μίσθωσης το 2025 με τη βασική αιτία να είναι οι... ξένοι επισκέπτες
