Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι πλέον υποστηρίζουν «διακινητές ναρκωτικών»
αγαπημένα σου στη Google
Ο κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο κατηγόρησε χθες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο πρόεδρος των οποίων εξέφρασε την υποστήριξή του στον υποψήφιο της δεξιάς, ο οποίος κατέλαβε απρόσμενα την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο κράτος της Λατινικής Αμερικής την Κυριακή, ότι πλέον γίνονται «σύμμαχοι» με «διακινητές ναρκωτικών» και οπαδούς της διάπραξης «γενοκτονίας».
Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την «πλήρη και απόλυτη» υποστήριξή του στον Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια, υποψήφιο της σκληρής δεξιάς, δηλωμένο θαυμαστή του αμερικανού προέδρου, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί την 21η Ιουνίου στην Κολομβία.
«Οι σύμμαχοί σας στην Κολομβία έχουν τις καταβολές τους στην κυβέρνηση των ναρκωτικών και των παραστρατιωτικών, είναι διακινητές ναρκωτικών κι οπαδοί της γενοκτονίας», έκρινε αναφερόμενος στην Ουάσιγκτον ο Γουστάβο Πέτρο, που παραχώρησε τη συνέντευξη αυτή στην έδρα της προεδρίας στην Μπογοτά.
Η αριστερά στην Κολομβία κατηγορεί παραστρατιωτικές οργανώσεις ότι ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών και ότι διέπραξαν «γενοκτονία» σε βάρος κινημάτων της αριστεράς στο απόγειο του εμφυλίου πολέμου, τα χρόνια του 1980 και του 1990.
«Λυπάμαι που προσωπικότητες και κυβερνήσεις που διατείνονται πως αγωνίζονται εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών» αποφάσισαν «να συνεισφέρουν να έρθει στην πολιτική εξουσία το έγκλημα στην Κολομβία», επέμεινε ο κ. Πέτρο. Χαρακτήρισε τον κ. δε λα Εσπριέγια πολιτικό του «μαφιόζικου φασισμού».
Ο Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια, δικηγόρος και εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, έχει υπερασπιστεί ενώπιον των δικαστηρίων παραστρατιωτικούς κατηγορούμενους για διακίνηση ναρκωτικών.
-
08 Οκτωβριου 2026, 15:35Ηράκλειο: Δυναμική απάντηση μέσω της Δικαιοσύνης για τους κατοίκους, μετά τις δηλώσεις Πλεύρη για τη Δομή -
08 Οκτωβριου 2026, 07:06Προσφυγικό: Απολογούνται σήμερα για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λιβύη στην Κρήτη -
08 Οκτωβριου 2026, 10:40Η επόμενη μέρα μετά τη ρήξη Βίσση-Καρβέλα: Γιατί δεν θα τραγουδήσει φέτος στο «Αθηνών Αρένα» -
07 Οκτωβριου 2026, 20:03Νέα απάτη στο… όνομα του δήμου Ηρακλείου -
07 Οκτωβριου 2026, 19:52Προσφυγικό: Τρεις ακόμη προφυλακίσεις για τη μεταφορά προσφύγων από τη Λιβύη στην Κρήτη -
08 Οκτωβριου 2026, 07:00Προκόπης Προκοπάκης για τη Μονάδα εξαρτημένων ατόμων: «Καταστρέφουν γιατρούς και επιχειρήσεις»
