Λίβανος: Ξεκίνησαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην πόλη Μπααλμπέκ (Βίντεο)
Το Ισραήλ άρχισε να εξαπολύει σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στην ιστορική πόλη Μπααλμπέκ και στα γύρω χωριά στην ανατολική περιοχή Μπεκάα του Λιβάνου, δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο Reuters, και ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της Μπααλμπέκ και πολλών γειτονικών κοινοτήτων στον ανατολικό Λίβανο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δηλώνοντας ότι θέλει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά εγκαταστάσεων της φιλοϊρανικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην περιοχή.
Ο δήμαρχος της πόλης Μουσταφά αλ Τσαλ επιβεβαίωσε ότι βομβαρδισμοί πλήττουν την πόλη και τις γύρω περιοχές, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να εγκαταλείπουν την πόλη από τότε που εκδόθηκε η εντολή εκκένωσης, περίπου τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών.
Στην πόλη Μπααλμπέκ βρίσκονται κάποιοι από τους καλύτερα διατηρημένους ρωμαϊκούς ναούς και έχει χαρακτηριστεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.
-
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
02 Μαΐου 2026, 07:06Τυμπάκι: Πρωτόγνωρο φαινόμενο να παράγονται πεπόνια σε όλη την Ελλάδα ταυτόχρονα – Οι τιμές παραγωγού δύσκολα θα έχουν διάρκεια -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
02 Μαΐου 2026, 07:00Δημήτρης Βρύσαλης: Υποστελεχωμένη η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΑΓΝΗ - Να απολογηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης -
01 Μαΐου 2026, 10:55Αιματηρή συμπλοκή στο Ηράκλειο: Άγρια επίθεση σε υπάλληλο μπαρ την Πρωτομαγιά -
01 Μαΐου 2026, 12:10Χρυσή Μουάτσου: Άγχος και Κατάθλιψη δεν είναι «μια φάση» αλλά ένας «εφιάλτης» για εκατομ. ανθρώπους παγκοσμίως! (podcast)
