Νίκος Παναγιωτόπουλος: Συνεργασία για να αποφευχθεί μια μεταναστευτική κρίση στα σύνορα
αγαπημένα σου στη Google
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος κήρυξε σήμερα, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Αρχηγών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, επ’ ευκαιρία των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.
Χαιρετισμό προς τους Αρχηγούς Άμυνας του ΝΑΤΟ απηύθυνε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εισαγωγικές ομιλίες έκαναν ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Ναύαρχος Ρόμπερτ Μπάουερ (Robert Bauer) και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτή είναι μια περίοδος σημαντικών αλλαγών στο Αφγανιστάν, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. "Πρέπει να συνεργαστούμε αποτελεσματικά προκειμένου να παράσχουμε υποστήριξη στις γειτονικές χώρες και να αποφύγουμε μια μεταναστευτική κρίση στα σύνορά μας" σημείωσε.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος Σύμμαχος στην περιοχή. "Στηρίζουμε πάντα τη συνοχή και την ενότητα της Συμμαχίας, καθώς και τη σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και πέραν αυτών, έτοιμοι να αναλάβουμε τον περιφερειακό μας ρόλο. Οικοδομούμε ισχυρές συμμαχίες με χώρες της ευρύτερης περιοχής οι οποίες μοιράζονται το ίδιο όραμα και αξίες, βασιζόμενοι στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την αρχή της καλής γειτονίας" είπε.
-
18 Ιουλιου 2026, 10:10Κρήτη: Για πρώτη φορά στα Ανώγεια διεθνή ερευνητικά δημιουργικά εργαστήρια -
18 Ιουλιου 2026, 07:17Ζαχαρίας Μίχας: Πόσο πιθανό είναι να πουληθούν οι S-400 της Τουρκίας; (podcast) -
18 Ιουλιου 2026, 18:08Ο Ολυμπιακός στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ στην Κρήτη - Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων -
18 Ιουλιου 2026, 08:13Μεγάλη πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο Σητείας κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής-Ήχησε το 112 -
18 Ιουλιου 2026, 07:20Ινδία: Επιταχύνει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης με δύο μονόκερους AI -
19 Ιουλιου 2026, 07:05Η Παραπονεμένη Παναγία στον Πρίνο Ρεθύμνου: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο που καταρρέει αβοήθητο (Φωτο & Βίντεο)
