Ντόναλντ Τραμπ: Σκέφτομαι σοβαρά να αποσύρω τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ - Είναι μια «χάρτινη τίγρη»
Με το ΝΑΤΟ τα έχει «βάλει» ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ μιας και τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας αρνούνται να στείλουν δυνάμεις στα Στενά του Ορμούζ, σε μία προσπάθεια να σπάσουν το «μπλόκο» που έχει επιβάλει το Ιράν, από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε αυτή τη φορά στο «The Telegraph» πως θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ενώ χαρακτήρισε την Συμμαχία ως «χάρτινη τίγρη» (paper tiger).
Σε ερώτηση για το αν θα επανεξεταστεί η συμμετοχή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, μετά το τέλος του πολέμου στο Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν πιστεύει στις δυνάμεις της Συμμαχίας και πάντα θεωρούσε πως ήταν αδύναμη κάτι που ξέρει και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Από την ημέρα που τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ έδειξαν πως δεν ενδιαφέρονται να εμπλακούν στον πόλεμο που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή, ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί επανειλημμένως πως θα αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συμμαχία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ξανά και στην Ουκρανία, λέγοντας πως ο πόλεμος που ξεκίνησε δεν ήταν των ΗΠΑ αλλά έσπευσαν από την πρώτη στιγμή για να βοηθήσουν το Κίεβο.
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
22 Απριλιου 2026, 10:20Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
22 Απριλιου 2026, 17:49Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη-εντοπίστηκε νεκρή στο όχημα της -
22 Απριλιου 2026, 21:40Γαύδος: Έντονες αντιδράσεις για τις κατεδαφίσεις πρόχειρων κατασκευών-Πρώτη φορά το νησί είδε ΜΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 21:30Δαφνές: Κορυφώνεται η αγωνία για την αγνοούμενη Ελευθερία μετά την αυτοκτονία του πρώην συντρόφου της
