Παράθυρο για εκεχειρία στη Γάζα- Βρέθηκε "κοινό έδαφος"
αγαπημένα σου στη Google
Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος, το Κατάρ και το Ισραήλ βρήκαν "κοινό έδαφος" κατά τις πρόσφατες συνομιλίες τους στο Παρίσι και έχουν καταλήξει σε ένα "βασικό περίγραμμα" μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων και μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζέικ Σάλιβαν μιλώντας στο CNN.
Η συμφωνία βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση, είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν έμμεσες συνομιλίες από το Κατάρ και την Αίγυπτο με την Χαμάς.
Μιλώντας στο δίκτυο NBC και στην εκπομπή "Meet the Press" ο Σάλιβαν είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει ενημερωθεί για το σχέδιο του Ισραήλ σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα, αλλά πιστεύει ότι η ζωή των αμάχων πρέπει να προστατεύεται.
"Δεν πιστεύουμε ότι μια επιχείρηση, μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, θα πρέπει να γίνει στη Ράφα εκτός αν υπάρχει ένα σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο για την προστασία εκείνων των αμάχων, για τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος, τη σίτισή τους, τη στέγασή τους, την ένδυσή τους", κατέληξε.
-
14 Σεπτεμβριου 2026, 22:10Μαζωνάκης: Τα τελευταία λεπτά - Το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης έβγαζε αλεπάλληλα alarm και η Γάκα πατούσε επανεκκίνηση -
15 Σεπτεμβριου 2026, 09:00Στον Εσπερινό για την γιορτή του Αγίου Νικήτα στις Μεσαμπελιές ο Μητροπολίτης Αγκύρας Γρηγόριος Φραγκάκης -
14 Σεπτεμβριου 2026, 12:16Ιατρείο όπου πέθανε ο Μαζωνάκης: Τι αποκαλύπτουν μαρτυρίες ασθενών για τον τιμοκατάλογο και τι ψάχνει τώρα η ΑΑΔΕ -
14 Σεπτεμβριου 2026, 21:41Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω -
14 Σεπτεμβριου 2026, 10:45Τάσος Τσιπλάκος: Το «μπλεγμένο» καλώδιο της Ανατολικής Μεσογείου, η Αίγυπτος και η Τουρκία! (podcast) -
14 Σεπτεμβριου 2026, 10:41Γιώργος Μαζωνάκης: Λαοθάλασσα στη Νίκαια παρουσία και επωνύμων - Στη 1 μμ η εξόδιος ακολουθία (φωτογραφίες)
