Παρίσι και Λονδίνο προτείνουν εκεχειρία ενός μήνα στην Ουκρανία
αλλία και Βρετανία προτείνουν μια κατάπαυση του πυρός ενός μήνα στην Ουκρανία που θα αφορά επιθέσεις από «αέρoς, στη θάλασσα και σε ενεργειακές υποδομές», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν στη Le Figaro.
Νωρίτερα την Κυριακή, πριν από τη σύνοδο στο Λονδίνο ηγετών χωρών-συμμάχων της Ουκρανίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι το Παρίσι και το Λονδίνο επεξεργάζονται «ένα σχέδιο» για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Ουκρανία.
Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας εκεχειρίας είναι ότι «ξέρουμε πώς να την μετράμε», καθώς το εμπόλεμο μέτωπο είναι τεράστιο, σε έκταση «αντίστοιχη της γραμμής από Παρίσι σε Βουδαπέστη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.Επομένως, η παύση των εχθροπραξιών δεν θα αφορά αρχικά τις χερσαίες μάχες. Διότι «σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός, θα είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτεί ότι η εκεχειρία στο μέτωπο τηρείται», εξήγησε.
-
27 Απριλιου 2026, 16:15Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για τον θάνατο του 45χρονου καθηγητή Κωνσταντίνου Βαμβουκάκη -
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
26 Απριλιου 2026, 07:15Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Επιστρέφουμε στην εποχή των ... Αυτοκρατοριών (podcast) -
26 Απριλιου 2026, 11:00Γιώργος Βουλγαράκης: Απ’ τον πολιτικό λόγο στο… ρουσφέτι! Βουλευτές, κόμματα και ποιότητα της δημοκρατίας (podcast) -
27 Απριλιου 2026, 09:24Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου Agusta-Bell λόγω βλάβης κοντά στη Μαθιά
