Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας
αγαπημένα σου στη Google
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα στην τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Λάρισας κατά την οποία, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς παρέδωσε τα καθήκοντα του στον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα.
Στην τελετή παρευρέθησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Διοικητές Μονάδων του ΑΤΑ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, καθώς και αντιπροσωπείες Ενώσεων Αποστράτων.

Παρόντες ήταν επίσης οι Βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στεργιανή Μπίζιου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοικήσεως και φορέων
Μετά την τελετή, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με χαρά παρευρεθήκαμε σήμερα Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην τελετή Παράδοσης και Παραλαβής του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας εδώ, στη Λάρισα.
Πρόκειται για την «αιχμή του δόρατος» της Πολεμικής Αεροπορίας σε επίπεδο Διοίκησης και φυσικά αυτό που έχω να πω είναι ότι ο αγώνας για μία ακόμα πιο αξιόμαχη Πολεμική Αεροπορία συνεχίζεται. Δεν υπάρχει σημείο ικανοποίησης. Δεν υπάρχει σημείο κορεσμού. Έγιναν πολλά το τελευταίο διάστημα. Νομίζω ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει ενισχυθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια αλλά ασφαλώς η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται.
Και στην προσπάθεια αυτή έχουμε δίπλα μας, την αισθανόμαστε και έτσι είναι, την Διοίκηση του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας σε μία συλλογική προσπάθεια με απτά αποτελέσματα. Καλή θητεία, καλή δύναμη, καλή επιτυχία στο νέο Αρχηγό! Και φυσικά ο παραδίδων Αρχηγός είναι πλέον ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και επομένως καλή δύναμη, καλή θητεία και σε εκείνον.
Είμαστε περήφανοι και σίγουροι ότι η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε καλά χέρια».

-
27 Οκτωβριου 2026, 15:10Σε αναμονή για νέα παράταση στο ΟΣΔΕ αλλά και για προκαταβολή βασικής ενίσχυσης -
27 Οκτωβριου 2026, 12:10Στα σκαριά οι επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας και ηλιακούς θερμοσίφωνες -
27 Οκτωβριου 2026, 08:48Εφορία: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις – Τι αλλάζει: Ποια είναι τα οφέλη για τους οφειλέτες -
27 Οκτωβριου 2026, 15:40Στη σκιά των σοβαρών προβλημάτων στο τούνελ του Σεληναρίου έρχεται Κρήτη ο Χρ. Δήμας-Παραδίδει σε κυκλοφορία τα πρώτα 10 χιλ του ΒΟΑΚ -
28 Οκτωβριου 2026, 12:10Ηράκλειο: Παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης-Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής (φωτο + βιντεο) -
27 Οκτωβριου 2026, 11:26Ένας γύπας προσγειώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου, προκαλώντας την κινητοποίηση των Αρχών (Φωτο +Βίντεο)
